banner halloween spooky brownie

Handige hapjes: Spooky Halloween brownie

Het is alweer bijna Halloween! De afgelopen weken heb ik al diverse recepten met je gedeeld. Aangezien ik niet van de moeilijke recepten ben is alles gemakkelijk te maken. Op deze pagina kun je alle Halloween recepten en DIY’s terug vinden. Vandaag deel ik een gemakkelijk recept voor Spooky Brownies met je. Nou ja, recept…. het is eerder een decoratietip, want ik maak gebruik van een kant en klare mix, hihi.

spooky brownie benodigdheden

Benodigdheden

Voor het maken van deze griezelige brownies gebruik ik de mix voor Choco Brownies van dr. Oetker. Naast de mix heb ik hiervoor nog water en boter nodig. Voor de decoratie, want daar draait het ten slotte om bij deze brownies, gebruik ik onder andere glazuur. Omdat ik in de winkel geen oranje glazuur of cancymelts kan vinden kies ik ervoor om wit glazuur te gebruiken wat ik vervolgens oranje zal kleuren. Gele en rode kleurstof heb ik dus ook nodig. Verder gebruik ik chocolate chips, gewoon om een beetje extra chocolade aan de brownies toe te voegen, suikeroogjes en draculatanden.

spooky brownie bakmix dr oetker

Bakken

Ik verwarm mijn oven eerst voor op 160 graden. Bij een elektrische oven zou ik kiezen voor 180 graden. De boter heb ik al even uit de koelkast staan zodat deze inmiddels goed zacht geworden is. Deze mix ik met behulp van een mixer tot een romige crème. Vervolgens voeg ik de bakmix en 100 ml water toe en meng dit door elkaar. Als laatste voeg ik de chocolate chips toe: zoveel als ik lekker vind, haha. Even afsluiten met de mixer op de hoogste stand zodat het een lekker luchtig geheel wordt en ik kan de vorm gaan vullen. Deze zit kant en klaar in de verpakking, ideaal! Ik hoef alleen nog maar de geperforeerde randjes om te buigen. Na 45 minuten kan ik met een satéprikker in de brownie prikken en deze er droog weer uithalen: hij is gaar!

spooky brownie glazuur

Decoreren

Na het bakken is het tijd om de brownie te decoreren. Eerst even goed af laten koelen natuurlijk, anders smelt het glazuur er zo vanaf! Ik meng het glazuur met water en een paar druppels gele en rode kleurstof, net zo lang tot ik de kleur krijg die ik mooi vind en die echt bij Halloween past.

Het glazuur giet ik over de taart heen waarna ik het versier met de suikeroogjes en de draculagebitjes. Alle griezelsnoepjes zijn uiteraard welkom! Oogballen, wormen…je kunt het zo gek niet bedenken of het is te verkrijgen tijdens Halloween!

Als het glazuur is uitgehard, en de snoepjes goed vast zitten, is het tijd om te genieten! Durf jij een stukje van deze spooky brownie op te eten, of laat je hem liever staan? Ik heb het aangedurfd en ik kan je zeggen: hij is heerlijk! Superzoet, maar we hebben het met Halloween natuurlijk ook niet voor niets over een treat hè, haha..

Vier jij Halloween? Wat is jouw favoriete Halloweenoutfit? Laat het hieronder in een reactie achter, ik vind het leuk om dat te lezen! Mocht je deze spooky brownie last-minute maken en hem op social media posten: vergeet me niet te taggen! #foodfrobelfun

spooky brownie bakken halloween

Deel deze post via

Leave a Comment