dinofeest - banner

Dinofeest: tips voor een geweldig kinderfeest!

Is jouw kleine helemaal weg van dino’s en wil je een feest geven in dit thema? Daar hoort natuurlijk een dinotaart en een stoere dinotraktatie bij. De meiden hier vinden dino’s niet heel super, maar de oudste van een vriendin vierde onlangs zijn vijfde verjaardag: met een dinofeest! Dan duik ik natuurlijk graag de keuken in om een toffe dinotaart te maken!

dinotaart binnenkant

Dinofeest

Bij een feest hoort taart! Dat ik niet zo moeilijk ben als het gaat om taarten bakken hebben jullie onder andere hier al kunnen lezen. Ik gebruik dan ook een pak voor biscuitbodem als basis voor de taart. Naast het toevoegen van 4 eieren en een beetje melk, zoals op de verpakking aangegeven staat, voeg ik ook een paar druppels groene kleurstof toe. Zo ziet de binnenkant van de taart er al als een echte dino uit. Dat is toch gewoon super spannend!? Na het bakken laat ik de taart eerst goed afkoelen. Hierna snijd ik de taart doormidden met behulp van een taartzaag. Dit kan trouwens ook gewoon met een scherp mes, net wat je in huis hebt! Als je voor het snijden twee cocktailprikkers boven elkaar in de taart prikt weet je straks precies hoe je de twee helften van de taart weer op elkaar kunt zetten…tip van Flip!

taart vullen

Met een zakje mix voor botercrème, wat boter en een beetje melk maak ik de botercrème aan. Op de onderste helft van de taartbodem maak ik aan de rand een ‘dijkje’ met de botercrème. Zo kan ik de taart vullen zonder dat de vulling eruit loopt. Ik vul de taart met de vlaaivulling van Hak. Aardbeien zijn erg lekker, alleen op dit moment van het jaar niet echt meer vers en lekker te krijgen. Een blik met aardbeien voor taart is dan een ideale oplossing! Na het vullen leg ik de tweede helft op de taart en smeer ik de hele taart af met botercrème. Deze laat ik in de koelkast weer helemaal afkoelen. Ondertussen warm ik de chocoladeganache op. Tja, ook deze heb ik gewoon kant-en-klaar gekocht…

Als de taart goed is afgekoeld giet ik de ganache over de taart heen. Hier zet ik vervolgens een paar speelgoeddino’s bovenop. Zo maak ik van de taart een heuse dinotaart, die past natuurlijk perfect bij een dinofeestje!

dino traktatie

Traktatie in dino-thema

Bij een feestje hoort natuurlijk ook een traktatie! Voor het maken van deze traktatie gebruik ik Malthezers als basis. Deze stop ik in een zakje voor kaarten. Deze zakjes haal ik per 50 bij de Action: ideaal om in huis te hebben want ze komen vaak van pas! Vervolgens niet ik aan de bovenkant een kaartje waar een dino op staat en de tekst: dinopoep. Hihi, dat wordt zeker een succes! Alles met poep is natuurlijk grappig als je een kleuter bent, en dinopoep is dan helemaal te gek. Als je een feestje in unicorn-thema geeft kun je overigens gekleurde M&M’s of Skittles in de zakjes doen en er Unicron-poep van maken…zo gemakkelijk kan het zijn! En zeg nou zelf, het ziet er toch ongelooflijk feestelijk uit?

Wil je deze tips voor een tof dinofeest bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

dinofeest - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment