halloween spookje knutselen diy

DIY: Zwevende spookjes voor Halloween

Als het oktober is begint het bij mij te kriebelen: het is al bijna Halloween! Een geweldig thema om wat leuke knutsels van te maken. Heerlijke griezels fröbelen, ik houd ervan. Bovendien hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn. Deze zwevende spookjes zijn in no time gemaakt. Je hebt alleen wat tijd nodig om de spookjes te laten drogen, daar hoef je zelf echter niet bij te zijn! Ideaal dus ook voor de last minute decoratie, mocht er ineens een griezelfeestje op de planning staan, haha.

Spookjes maken benodigdheden

Spooky shirt

Nee, het shirt zelf is niet spooky natuurlijk! Van een simpel wit T-shirt of een andere witte lap stof kun je een prima basis voor de spookjes maken. Daarnaast heb je ballonnen, een schaar, ijzerdraad, een tang, maizena en wat water nodig. Allemaal materialen die je sowieso wel in huis hebt denk ik. Een leuk knutselproject om spontaan te maken in de herfstvakantie! De kids kunnen er prima bij helpen, dus het kan zomaar en hele gezellige middag worden als je de spookjes gaat maken!

Spookjes maken halloween maizena

Lekker kliederen

Het shirt knip ik in een paar grote lappen. Genoeg om drie kleine spookjes van te maken. De ballonnen worden de basis voor de hoofdjes van de spoken. Deze blaas ik op tot ze de grootte hebben bereikt die ik mooi vind. Knoopje er in en klaar! Van het ijzerdraad maak ik de basis voor de spookjes. Ik maak een vorm die mij eng genoeg lijkt…de armen een beetje vooruit, lekker scary!

Heerlijk even vies doen in de keuken of aan de hobbytafel. Ik houd ervan, haha. Van water en maizena maak ik een vloeibaar mengsel. Niet te dik, want dan kan ik er dadelijk niets meer mee doen. Ik haal de lappen stof even door het maizenamengsel. Vervolgens leg ik per ‘spookjesbasis’ een lap met maizena over de ballon heen. Een klein beetje modelleeren nog, en dan is het een kwestie van geduld hebben. Zorg ervoor dat een stukje van de stof ook daadwerkelijk op de grond terecht komt. Dit zorgt er namelijk voor dat de spookjes straks ook zelfstandig kunnen blijven staan. Als je er ook nog eens voor zorgt dat je onder de spookjes door kunt kijken lijkt het net alsof ze echt aan het zweven zijn! Dat maakt het allemaal net een beetje enger niet waar?

Spookjes maken halloween basis

Ik wacht een dag voor ik verder ga met de spookjes. Na een paar uur zijn ze al voldoende uitgehard, ik neem echter toch liever het zekere voor het onzekere. Ik plak een paar wiebeloogjes op om ervoor te zorgen dat de spookjes er net iets vriendelijker uitzien. Als je geen wiebeloogjes in huis hebt is dat uiteraard geen probleem: met een stif kun je ook prima oogjes op de spookjes tekenen! Een enge mond erbij is ook een hele goede optie.

Als de spookjes klaar zijn hoef je ze alleen nog maar ergens neer te zetten en te wachten tot er iemand langs komt die zich een hoedje schrikt, hihi. Bij de deur staan ze ook leuk als het Halloween is…zou er nu nog iemand aan durven te bellen voor snoepjes?

halloween knutsel spookjes zwevend

Deel deze post via

Leave a Comment