scary halloween diy easypeasy bloody candle

DIY: Bloederige Halloween kaarsen

Hoe leuk is het om je huis om te toveren in Halloweensferen? Ik kan er enorm van genieten om helemaal los te gaan thuis. Spinnenwebben (geen echter uiteraard, haha) in iedere hoek van de kamer, afgehakte voeten en handen op de kast, spinnen over de tafel en een doodshoofd aan de muur. Hoe gekker hoe liever, hahaha. Een paar bloederige kaarsen staan dan in deze periode ook superleuk op tafel. Helemaal in combinatie met de griezelige Halloweendecoratie die ik je vorig jaar liet zien in deze blog! 

easy halloween diy kaarsen

Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Geregeld geef ik aan dat ik een gemakkelijke DIY online heb staan, zo gemakkelijk als deze zijn ze er echter maar zelden. Het enige wat ik nodig heb zijn witte kaarsen, een rode kaars, een aansteker en bakpapier. Let er wel op dat de rode kaars die gebruikt ook daadwerkelijk rood is en dat het niet alleen de buitenkant is die deze kleur heeft. Anders werkt het niet goed voor dit project.

Easy halloween diy drip

Druppel voor druppel

Nu wordt het een beetje een knoeiwerkje. Dat is dan ook precies de reden waarom ik het bakpapier nodig heb. Ik leg het bakpapier op het aanrecht en zet de witte kaars hier bovenop. Vervolgens steek ik de rode kaars aan. Hierna wacht ik even tot het kaarsvet wat gesmolten is. Zodra dit het geval is druppel ik beetje bij beetje het rode kaarsvet over de witte kaars heen. Als je de witte kaars een beetje schuin houdt kun je ervoor zorgen dat de rode druppels niet helemaal tot beneden komen. Een beetje afwisseling qua druppels is wel leuk! Als beide kaarsen helemaal onder de rode druppels zitten zijn de bloederige kaarsen klaar.

Zien ze er niet eng uit? Zo krijgt de Halloweenavond een extra eng tintje….moewahahaaa.

Easy halloween diy bloody drip candle

Deel deze post via

Leave a Comment