Handige hapjes - halloween snack - pompoen

5 Tips voor handige Halloween hapjes

Het is al bijna zover: Halloween. Dit is de tijd van het jaar waarin er ongestoord gegriezeld kan worden! Vorige week deelde ik al 5 tips voor echte Halloween lunches, deze week deel ik 5 tips voor handige Halloween hapjes met jullie. Ik heb al verschillende handige hapjes met jullie gedeeld. Op deze pagina zie je hier een overzicht van. Dit keer tover ik 5 verschillende hapjes op tafel in een Halloween-thema. Hapjes die gemakkelijk en snel te maken zijn en een supereng effect geven! Deze hapjes kun je prima zo op tafel zetten. Je kunt ze ook gebruiken als snack in een enge lunchbox of voor een scary monkeyplatter… Durf jij ze te maken?

1. Gezonde hapjes voor Halloween

Bij Halloween horen natuurlijk pompoenen. In alle soorten en maten zijn ze te krijgen in de herfst. Je kunt er de lekkerste recepten mee maken. Denk aan heerlijke pompoensoep of de lekkere pompoenmuffins die ik vorige week heb gebruikt in mijn Halloween-lunchblog. Daarnaast lenen ze zich ook uitstekend als decoratiemateriaal. Gewoon zo in de voortuin staan ze prachtig! De uitgeholde en uitgesneden jack-‘o-lanterns met een kaarsje erin geven een prachtige Halloweensfeer. Een pompoen als hapje in de lunchbox mag dan natuurlijk ook niet ontbreken.

Ik gebruik voor deze snack mandarijnen. Die zijn nu volop verkrijgbaar en smaken lekker zoet! Bovendien lenen ze zich qua vorm en kleur prima voor een pompoensnack. Op een paar ongepelde mandarijnen teken ik met watervaste stift een gezichtje zoals je ze ook uit een pompoen zou snijden. Even laten drogen et voilà: klaar zijn je pompoenmandarijnen! Superleuk en erg gemakkelijk om mee te geven in de lunchbox. Mocht het pellen van de mandarijn nu een probleem zijn kun je dit thuis vast doen. Een tekening heeft dan niet zoveel nut meer. Met een stukje bleekselderij of een reepje komkommer maak je toch heel gemakkelijk een pompoen van je mandarijn. Is het geen plaatje?

Handige hapjes - halloween snack - oreo ogen

2. Oreo oogballen

Een echte scary snack voor op de Halloweentafel zijn deze Oreo oogballen. Zien ze er niet net echt uit? Hoewel ze bijna te eng zijn om op te eten zijn ze heel gemakkelijk om te maken. Ik pak hiervoor, hoe kan het ook anders, een paar Oreo-koeken. En, zoals ze in de reclame zeggen, begin ik met het losdraaien van beide helften. Ik pak hiervoor voorzichtig beide koeken vast en draait ze rustig waardoor ze los van elkaar komen. Het gedeelte met de vulling gebruik ik voor de ogen. De andere koek snoep ik tijdens het maken van de hapjes lekker op, haha. Vervolgens teken ik met de decoratiestiften van dr. Oetker de iris op de witte Oreo-vulling. Met de chocolade decoratiestift teken ik de pupil op de iris. Zo lijkt het al alsof de ogen je recht aankijken! Om ze nog iets enger te maken pak ik de rode decoratiestift en teken hiermee aders op het oogwit. Ieuw…rood doorbloedde ogen…durf jij ze nog te eten?

Handige hapjes - halloween snack - bananen spookjes

3. Spooky bananen hapjes Halloween

Boeeehoeeeee….niet schrikken hoor! Deze spookjes zijn helemaal niet eng, wel erg lekker! Ik begin met deze spooky snack door een banaan in vier stukken te snijden. Erna zorg ik ervoor dat de middelste stukken een ronde bovenkant krijgen. Dit doe ik door ze met een mesje voorzichtig af te ronden. Vervolgens doe ik wat geraspte kokos in een bak. Hier rol ik de bananen door. Doordat de bananen wat kleverig zijn aan de buitenkant blijft de kokosrasp er gemakkelijk aan plakken. Als het toch nodig is druk ik met mijn handen nog wat extra kokos op de banaan. Als alle stukken banaan voorzien zijn van een laagje kokosrasp teken ik er met de chocoladedeocratiestift ogen op. Op de grotere stukken teken ik ook nog een heuse spokenmond. De combinatie banaan met kokos en chocolade vind ik echt heerlijk! Dan knijp ik mijn ogen wel dicht als ik een hapje neem van deze enge spoken….

Handige hapjes - halloween snack - bezemstelen cheesestrings

4. Enge heksenbezems

Enge wezens die in mijn ogen ook echt bij Halloween horen zijn heksen. Hoe leuk is het om jezelf te verkleden als heks tijdens een tof Halloweenfeest? Trick or treat met een heksenhoed op is natuurlijk supergaaf! Een heks gaat natuurlijk niet met de auto of de fiets van het ene naar het andere adres. Een echte heks gebruikt hier een bezem voor. Mochten er tijdens Halloween echte kleine heksen aan de deur komen voor een traktatie zijn deze bezems van cheesestrings en zoute sticks een geweldige snack! Ik snijd hiervoor een cheesestring in stukken. Bij ieder stuk trek ik aan een kant de kaasdraden wat uit elkaar. Ik doe dit net zolang tot het lijkt op de onderkant van een bezem. Aan de bovenkant steek ik een zoute stick en klaar is de bezem! Zo snel kunnen de heksen nog niet eens van het ene naar het andere huis vliegen! Als er andere griezels aan de deur komen kun je ook een spookgezichtje tekenen op de verpakking van de cheesestrings. Doordat de kaas zelf al licht van kleur is lijken het net spookjes zo!

Handige hapjes - halloween snack - knakworst spinnen

5. Glibberige griezels

Ieuw….zien ze er niet ongelooflijk vies uit, deze glibberige griezels? Toch smaken ze lekker en zijn ze heel gemakkelijk te maken. Voor deze snack neem ik knakworsten en snijd ze in tweeën. Je kunt natuurlijk ook cocktailworstjes gebruiken, deze heb ik nu niet in huis. Ik breek spaghetti in drie stukken en steek steeds vier stukjes door een knakworst heen. Ik steek ze in een rij in de worsten en zorg dat ze aan beide kanten evenveel uitsteken. Als ik dit bij alle worstjes heb gedaan stop ik ze in een pan. Hier giet ik kokend water overheen en zet het geheel op het vuur. Ik laat het een minuut of vijf koken, tot de pasta zacht is geworden, en giet het dan af. Als ze afgekoeld zijn doe ik ze in een enge schaal en zet ze op tafel: ondanks hun enge voorkomen vliegen ze de schaal uit… Succes verzekerd met deze enge snacks!

Hoe vier jij Halloween? Ik ben benieuwd naar het resultaat van jullie Halloween snacks! Tag gerust @food_frobel_fun of laat een reactie onder dit bericht achter. Griezelen maar…..

Deel deze post via

Leave a Comment