accessoires koningsdag zelf maken

Maak je eigen accessoires voor Koningsdag!

Nog een paar dagen en dan is het zover: Koningsdag. De dag waarop onze koning verjaart en heel Nederland oranje, rood, wit en blauw kleurt! Hoewel een verdwaalde toerist met een oude Lonely Planet nog wel eens op 30 april in het oranje op de Dam in Amsterdam kan verschijnen viert Nederland op 27 april de verjaardag van koning Willem-Alexander. Vrijmarkten, spelletjesmiddagen en koningsfeesten worden door het hele land heen georganiseerd. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je dan een beetje in stijl voor de dag komt. Hierom geef ik je drie tips waarmee je gemakkelijk en snel je eigen accessoires kunt maken voor Koningsdag. Mocht je niets in huis hebben kun je zo heel low budget toch kek voor de Koningsdag komen!

Maak je eigen haarspeld voor Koningsdag

Bij een koning hoort natuurlijk een kroon. Hoe gaaf is het om zelf ook zo’n toffe kroon te kunnen dragen. Feest vieren met een hele hoge kroon op je hoofd is allerminst praktisch. Hierom maak ik een speldje waardoor je toch de koniginnenlook krijgt zonder dat je kapsel niet meer party-waardig is. Mocht je een kroontje niets vinden kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een andere vorm te gebruiken. Alles wat een oranje of rood-wit-blauwe kleur heeft is geoorloofd tijdens Koningsdag!

Ik kies voor een kroontje en maak deze van strijkkralen. Ideaal materiaal om mee te knutselen, eerder maakte ik er al een armband en een schaaltje van. Als ik tevreden ben over het patroon strijk ik het geheel waardoor de kralen vast komen te zitten aan elkaar. Met een lijmpistool lijm ik vervolgens twee schuifspelden op de achterkant. Ja, zo snel is dit DIY-project klaar! Ideaal toch? Kun jij meer tijd besteden aan het feesten!

accessoires koningsdag zelf maken knutselen

Accessoires voor Koningsdag zelf knutselen

Deze knutsel voor in je haar of om je arm is zo mogelijk nog sneller te maken! Ik koop bij de Action een oranje bloem. Deze bloemen hebben ze in heel veel verschillende winkels, dus als er geen Action in de buurt zit slaag je wellicht elders wel! Ik haal knip de steel eraf zodat ik een gladde onderkant overhoud. Hier doe ik met het lijmpistool een dot lijm op. Vervolgens druk ik hier een haarelastiek in zodat de bloem vast komt te zitten. Draag hem in je haar of om je arm: een feestelijk gezicht is het sowieso!

accessoires koningsdag zelf knutselen - broche maken

Maak een broche voor Koningsdag

Daags voor Koningsdag vindt de jaarlijkse lintjesregen plaats. Mocht het opgespeld krijgen van een lintje jou niet ten deel zijn gevallen heb je dus ruimte over voor een mooi speldje! Dit speldje maak ik ook van strijkkralen. Echt superfijn om hier last minute projecten mee te maken. Zodra het gestreken is ben je namelijk al klaar! Ik kies ervoor om een hartje te maken. Het kroontje wat ik voor op de schuifspeldjes maakte kun je natuurlijk ook opspelden: zoals ik eerder al zei maakt de vorm niet zoveel uit, de kleuren zijn tijdens Koningsdag het belangrijkste!

Als ik het hartje gestreken heb lijm ik er met behulp van een lijmpistool een veiligheidsspeldje achterop. Zodra de lijm is uitgehard kun je hem opspelden zodat iedereen kan zien dat jij klaar bent voor Koningsdag!

Ga jij Koningsdag vieren? Sta je op de vrijmarkt, bezoek je een markt of ga je liever los op een koningsfeest? Ik ben benieuwd!

Wil je zelf lekker aan de slag om te knutselen en dit bericht bewaren op een van je borden op Pinterest? Bewaar het dan met behulp van onderstaande foto.

3 tips voor leuke accessoires voor koningsdag

Deel deze post via

Leave a Comment