haarband van shirt maken upcycling

Upcycling: Maak een haarband van een oud T-shirt

Heb je ooit van upcycling gehoord? Hierbij maak je iets anders van oude spullen, zodat je ze opnieuw kunt gebruiken. Eerder maakte ik bijvoorbeeld al een tas van een oud T-shirt. Benieuwd hoe je dat zelf ook kunt doen? Kijk dan eens hier. Nu ik de zomergarderobe langzaam weer op aan het ruimen ben kom ik weer kleren tegen die ik al jaren niet meer aan heb gehad. Sommige van die kleren kunnen nog een keer gebruikt worden en gaan in een kledingcontainer, andere kleding is verkleurd of er zit een gaatje in waardoor het niet nogmaals gebruikt kan worden. Kleding uit de laatste categorie gebruik ik graag om lekker mee te fröbelen. Weet je bijvoorbeeld dat je van een oud T-shirt heel gemakkelijk een haarband kunt maken?

haarband van shirt maken - benodigdheden

Easypeasy

Voor het maken van deze haarband gebruik ik uiteraard een oud T-shirt. Een stofschaar is wel gemakkelijk: dat rafelt een stuk minder en je knipt heel wat gemakkelijker door de stof heen. Hoewel ik voor dit project vrij weinig hoef te naaien heb ik wel een naald en een beetje garen nodig.

haarband van shirt maken - knippen

Dit project is echt zo gemakkelijk om te maken! Ik knip de onderste strook van het shirt af. Ik zorg ervoor dat de labels hierin zitten, dat zit namelijk niet zo lekker op je hoofd…haha. Vervolgens knip ik twee stroken van een centimeter of 7 breed af. Hier kan ik twee haarbanden van maken. Ik pak een strook bij beide uiteinden vast en draai deze een halve slag. Er ontstaat nu een soort 8. Deze pak ik in het midden vast en ik leg de uiteinden op elkaar. Je krijgt dan het resultaat wat je op onderstaande foto ziet.

haarband van shirt maken - band maken

Uit de onderkant van het shirt knip ik een kleine rechthoek. Deze draai ik om het punt waar de stof gedraaid zit (dit was zojuist het midden van de 8) en met een paar steken naai ik het vast.

Kijk…dit project is alweer klaar! Hoe gemakkelijk was dat!? Nu alleen nog een shirt bij deze haarband zoeken, ik zou toch zweren dat ik nog een shirt met deze print heb liggen ergens…hmz…

haarband van shirt maken - resultaat

 

Deel deze post via

Leave a Comment