valentijn hapjes kinderen gemakkelijk snel - bannner

Snelle en gemakkelijke hapjes voor Valentijnsdag

Het is alweer februari, dat betekent dat Valentijnsdag er alweer aan zit te komen! Een dag waarop je jouw geheime liefde kunt verrassen. Is jouw liefde niet zo geheim meer, dan is het natuurlijk ook superleuk om hem of haar te verrassen met heerlijke hapjes. Heeft jouw kleine lieverd een oogje op een klasgenootje? Maak dan samen deze hapjes voor zijn of haar Valentijn! Succes gegarandeerd! Bovendien zijn deze hapjes zo gemakkelijk om te maken, dat de kids prima mee kunnen helpen. De oudere kids kunnen zelfs al alleen aan de slag om zo een heerlijk hapje te bereiden! Natuurlijk zijn deze hapjes ook prima geschikt om bijvoorbeeld voor Moederdag of Vaderdag te maken… Ik weet zeker dat iedere moeder of vader een glimlach van oor tot oor krijgt als deze hapjes op tafel komen.

valentijn hapjes kinderen gemakkelijk snel - roze stroopwafel hartjes

1. Roze stroopwafels

Roze is voor mij een kleur die onlosmakelijk verbonden is met de liefde. Hoewel dat natuurlijk eigenlijk rood is, vind ik een roze hart ook prachtig. Bovendien ziet het er gewoon ongelooflijk zoet uit als je jouw koeken versiert met roze glazuur! Voor dit hapje heb ik mini-stroopwafels als basis gebruikt. Deze heb ik tot halverwege in de roze glazuur gedipt. Vervolgens heb ik ze even op bakpapier gelegd om er daar wat roze parels overheen te strooien. Als het glazuur helemaal uitgehard is kunnen de Valentijns-stroopwafels van het bakpapier af: dit plakt niet zo als aan een bord, waardoor je koeken er mooier uit blijven zien.

valentijn hapjes kinderen gemakkelijk snel - stroopwafel hartjes

2. Stroopwafelhartjes

Dit hapje is zo gemakkelijk: dat heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Maar goed, eigenwijs als ik ben doe ik dat natuurlijk toch ;-). Ook voor dit hapje gebruik ik mini-stroopwafels. Je kunt natuurlijk ook prima grote stroopwafels gebruiken, het is maar net hoeveel trek jouw Valentijn heeft… Met een uitsteker in de vorm van een hart steek ik kleine hartjes uit de stroopwafels. De kids kunnen dit natuurlijk heel gemakkelijk zelf doen!

valentijn hapjes kinderen gemakkelijk snel - oreo lolly hartje

3. Oreo-lollies

Draaien, likken, dippen…en dan eet je hem op! Volgens de reclame hoor je zo een Oreo te eten…ik trek me daar echter niet zoveel van aan en eet de Oreo’s gewoon zoals ik dat lekker vind: in één keer in mijn mond, haha. Door een lollystokje tussen de beide helften van de koek te steken wordt het een lolly. Nog even dippen in de roze glazuur en aftoppen met wat decoratiehartjes en jouw Valentijnshapje is klaar! Eventueel kun je er nog een folietje omheen doen als je hem cadeau doet aan iemand. Of wat denk je ervan om van ieder hapje één stuk in een folie te doen en er een mooi lintje omheen te doen? Je hebt dan een superleuk, en lekker bovendien, cadeautje waar je geheid succes mee hebt. Een koekje mee in de lunchbox kan natuurlijk ook altijd!

Samen op een schaal zien de zoete hapjes er ook uit om op te eten! Heerlijk bij de koffie, even gezellig met jouw geliefden genieten van een snack…daar hoeft het natuurlijk nog niet eens Valentijnsdag voor te zijn. Weet je wat: dit zijn gewoon hapjes die je maakt voor iemand die je hartstikke lief vindt, Valentijn of niet!

Deel deze post via

Leave a Comment