Handige hapjes - bananenmuffins - eindresultaat

Handige hapjes: bananenmuffins

De afgelopen periode deelde ik al verschillende handige hapjes met jullie. Zo handig als deze bananenmuffins heb ik ze echter nog maar zelden gemaakt! Een echt easypeasy recept wat het altijd goed doet! Ideaal als ontbijt, hapje tussendoor of in de lunchbox. Bovendien ook een healthy recept…ideaal om het jaar mee te starten na alle etentjes tijdens de feestdagen. Bak je mee?

Handige hapjes - bananenmuffins - ingrediënten

Wat heb je nodig?

Voor de bananenmuffins die ik ga maken gebruik ik 2 bananen, 2 eieren, 6 flinke eetlepels havermout, een handje walnoten, een beetje kaneel en een handvol rozijnen. De walnoten maak ik wat kleiner door ze tussen een opgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller voorzichtig overheen te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om ze met je handen wat fijner te knijpen. Als er alleen grote walnoten in de bananenmuffins zitten eet dit niet zo lekker weg namelijk. Als alle ingrediënten klaar staan ga ik verder met het klaarmaken van het beslag.

Verstopte bananen

Ik begin met het schillen van de bananen. Weet je dat dit veel gemakkelijker gaat door aan de onderkant te beginnen? Dit voorkomt beurse plekken op de banaan!

De bananen breek ik in stukken en stop ik in een schaal. Met een staafmixer maak ik er een gladde massa van. Het hoeft geen superglad geheel te zijn: je mag best nog een stukje banaan proeven in de muffins. Mocht je geen staafmixer hebben kun je ook de bananen pletten met een vork.

Als de bananen geplet zijn roer ik er de eieren door. Als dit een geheel is klop ik de rest van de ingrediënten erdoor. Het beslag giet ik nu in een ingevette muffinvorm. Ik gebruik een uiltjesvorm, je kunt hier natuurlijk iedere vorm voor gebruiken die je leuk vindt!

De muffins gaan een kwartiertje in een oven die ik voorverwarmd heb op 180 graden Celcius. Erna heb je heerlijke, gezonde muffins! Zoek de bananen….

Handige hapjes - bananenmuffins - eindresultaat

Deel deze post via

Leave a Comment