Handige hapjes pizzarolls eindresultaat

Handige hapjes: pizzarolls

Heerlijk vind ik dat: in de keuken fröbelen en de lekkerste hapjes op tafel toveren. Vaak heb ik echter geen zin om uren in de keuken te staan en wordt het een snel en gemakkelijk te bereiden hapje. Handige hapjes dus! Deze hapjes deel ik graag met jullie, te beginnen bij de pizzarolls.

Pizzarolls

Om nou te zeggen: ‘Daar kun je me voor wakker maken’ gaat me wat te ver, toch is pizza een van mijn favoriete junkfoodmaaltijden. Je kunt er alle kanten mee op! Zo maak ik er een lunchboxproof variant van door pizzarolls te maken.

Handige hapjes pizzaroll saus Handige hapjes pizzaroll stap 1 Handige hapjes pizzaroll stap 2

Beleggen

Ik neem een kant-en-klaar pakket voor pizza. In dit pakket zit een rol pizzadeeg en een potje tomatensaus met kruiden. Ik rol het deeg uit. Dat gaat heel gemakkelijk door het bakpapier wat er al tussen zit. Vervolgens besmeer ik het deeg met de saus. Aan de bovenkant laat ik een paar centimeter vrij. Als ik dit niet doe wordt het een grote smeerboel bij het oprollen: de saus komt er dan aan de bovenkant weer uit! De saus bestrooi ik met geraspte kaas. Je kunt er ook nog olijven, tonijn, ham, kappertjes, zalm of wat jij dan ook lekker vindt op je pizza op leggen. Het is jouw feestje ;-)!

Handige hapjes pizzaroll ongesneden Handige hapjes pizzarolls oven Handige hapjes pizzarolls uit de oven

Rollin’ rollin’ rollin’

Na het beleggen is het tijd om de pizza op te rollen. Dit gaat het gemakkelijkst door het bakpapier als geleider te gebruiken. Na het rollen snijd ik de pizzarol in stukjes van 1,5 à 2 centimeter breed. Deze rolletjes leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. De pizza gaat de oven in. Deze heb ik op 210 graden celcius voorverwarmd. Na een minuut of 18 zijn de rolletjes klaar! Je kunt ze warm eten, maar koud smaken ze ook prima! Een lekkere snack voor in de lunchbox of tijdens de vrijmibo!

Handige hapjes pizzarolls eindresultaat

 

Deel deze post via

Leave a Comment