Een magisch dagje uit in Toverland

Toverland, ik hoor er de laatste tijd veel over en ben er nog nooit geweest. Tijd om daar verandering in te brengen! Een magisch dagje weg met de meiden, dat lijkt me wel wat! Heerlijk de hele dag genieten van achtbanen, een magische wereld en vooral heel veel lol hebben samen. Ik heb er zin in!

Toverland Port laguna

Port Laguna

Direct bij binnenkomst waan je jezelf al in een betoverende wereld! Er komt prachtige muziek uit de boxen waardoor je jezelf echt in een sprookje waant. Bovendien ziet het park er prachtig uit! Geen rommel op straat, alles is prima bijgehouden en de afwerking van het park ik geweldig.

Direct na de entree komen we aan in Port Laguna. Een prachtig havenstadje van waaruit we de rest van het park gaan ontdekken. Port Laguna heeft een heuse boulevard met (souvenir) winkels en horecagelegenheden. De prijzen van de horeca liggen niet exorbitant hoog. In het havenstadje is er ook een mogelijkheid om lekker met water te spelen: ideaal voor als het heerlijk warm weer is!

Toverland Expedition Zork

Binnen spelen

Omdat het in de middag echt prachtig weer wordt willen de meiden de dag binnen beginnen: dan zijn we in ieder geval buiten als de zon heerlijk schijnt! We beginnen in Wunderwald. Dit is één van de twee grote hallen met attracties. De kids kijken hun ogen uit! Alles ziet er even sprookjesachtig uit. Ze kunnen er klimmen en klauteren en er zijn verschillende attracties.

Onze aandacht wordt getrokken door Expedition Zork. Een wildwaterbaan waar je in een boomstam alle kanten op gaat! Het ziet er werkelijk prachtig uit. Eenmaal in de boomstam gaan we een stukje omhoog waarna we achteruit naar beneden gaan: die zag ik even niet aankomen, haha. Vervolgens gaan we omhoog en gaan we zelfs naar buiten toe. Deze wildwaterbaan gaat gelukkig niet te hard, waardoor het ook voor kleinere kinderen leuk is om in te gaan.

Toverland Family Dryer

Eenmaal binnen zijn we toch wel een beetje nat geworden. Toverland heeft echter overal aan gedacht! Direct naast de attractie staat een heuse familie-föhn. Hoppaaa….wij zijn weer klaar om verder te gaan!

Vervolgens gaan we naar de Alpenrutsche. Een schommelschip wat alle kanten op gaat. Helemaal te leuk voor de kleine durfals!

Na een rondje in de draaimolen komen we voorbij een heus podium. Toos en Morrel treden om 15.00uur op: toch  nog even naar binnen toe vanmiddag dus!

Vervolgens gaan we via een magische route naar het Land van Toos. De andere overdekte hal. Hier gaat de oudste in een achtbaan terwijl de jongste rond tuft in een autootje. Met zijn drietjes gaan we het magische huis in. Hier kun je zelf echt toveren! Met een toverstaf en de spreuk ‘Bami Salami’ wek je diverse voorwerpen tot leven. Hoe gaaf is dat!?

Toverland paard van troje

Paard van Troje

Tijd om naar buiten te gaan. In een van de vele speeltuinen die het park rijk is vermaken de meiden zich prima! We verdwalen met zijn drieën in het doolhof (en komen er gelukkig ook weer uit) om vervolgens verder te lopen richting een gigantisch paard. Als geschiedenisdocent herken ik natuurlijk direct het Paard van Troje. Wat is dit geweldig gemaakt zeg! Tot in de kleinste details afgewerkt. Het paard staat vlakbij de attractie Troje. Een geweldig mooie houten achtbaan waarin je alle kanten op geslingerd wordt. Durf jij het aan? De meiden maken allebei een rondje op de kleinere paardjes. Deze gaan over een prachtige baan en vooral niet te snel waardoor het ook voor de kleine kids geschikt is.

Toverland dwervels

Dwervels

We lopen door naar de Magische Vallei. Middenin de vallei wonen en leven de Dwervels. De naam is afgeleid van dwerg en wervel. Dwerg omdat ze niet groter zijn dan een meter en wervel vanwege de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten. Als je goed kijkt kun je hun voetstappen op de paden zien! De meiden vinden het geweldig om de voetstappen te volgen en te kijken waar deze uitkomen. Op de vreemdste plekken zien we de dwervels zitten.

Toverland dwervels magische vallei

Ook de attracties in de Magische Vallei zijn magisch mooi. De dwervelwind is een achtbaan waar ook de jongste mee mag. Heerlijk uitwaaien, ik houd ervan! De Tolly Molly is alleen al prachtig vanwege de afwerking en bovenin de Coco Bolo kun je de hele Magische Vallei zien. Met name voor de kleinere kids is dit een geweldige themawereld.

Toverland Toos en Morrel

Toos en Morrel

Tja, 15.00 uur, dus tijd voor de show! Wij gaan weer terug naar Wunderwald. De bankjes voor het podium zijn al goed gevuld met kids en als het tijd is barst de show los. Toos en Morrel geven een leuke interactieve show met veel dansjes en liedjes. De dames genieten er zichtbaar van!

Na de show is er tijd om met de mascottes van het park op de foto te gaan. Helemaal geweldig natuurlijk!

Na de show gaan we nog even in Merlin’s Quest te gaan. Bootjes die rustig een route afleggen waar van alles te zien is! Hierbij is niet alleen gebruik gemaakt van prachtige kleuren, ook de geuren spelen een belangrijke rol. Hoe gaaf is dat? De meiden kijken nog even of ze een echte ridder kunnen zijn in de ridderspeeltuin. Ook proberen ze natuurlijk het zwaard van Arthur uit de steen te trekken. Geweldig om te zien….tot de oudste zegt: ‘Ja he, dat zwaard zit gewoon vast, dan heeft dit ook geen zin!’ Haha…oops!

Toverland Katara

Katara

We eindigen de dag met een wervelende watershow. In de magische vallei genieten we van een waar waterspektakel. Op de prachtige klanken van de toverachtige muziek dansen de waterstralen vrolijk in het rond. Het is echt een must see in het park. Een prachtige magische afsluiting van een toverachtige dag.

Toverland ligt in het Limburgse Sevenum. Kinderen tussen 90 en 120 centimeter betalen €23,- als je het kaartje online koopt. Voor kinderen en volwassenen groter dan 1.20m betaal je online €31,-. Echt de moeite waard als je kijkt naar wat je ervoor krijgt. Een geweldige belevenis in een park met een prachtige afwerking. Kijk voor meer informatie anders eens op www.toverland.nl.

Toverland: wat was je magisch! Wij komen er graag weer terug!

Deel deze post via

Leave a Comment