Makkelijk en snel moederdagontbijt

Handige hapjes: maak gemakkelijk en snel een heerlijk Moederdagontbijt

Over een paar dagen is het weer zover: de dag dat de moeders een beetje extra in de watten gelegd worden. Moederdag valt dit jaar op 12 mei. Superleuk natuurlijk om je (stief- / schoon- / groot-) moeder eens te verrassen met een lekker ontbijtje. Op de vroege morgen heb je waarschijnlijk geen zin om uren in de keuken te staan. Hierom heb ik een gemakkelijk en snel ontbijtje bedacht. Moederdag begint in ieder geval helemaal goed met dit gemakkelijke en lekkere ontbijt!

moederdagontbijt makkelijk ingredienten

Bladerdeeghapjes

Omdat het zo gemakkelijk is om mee te werken kies ik ook nu voor een hapje met een basis van bladerdeeg. Voor andere bladerdeeghapjes kun je hier een kijkje nemen. Ik gebruik 4 plakken: 3 om de hapjes van te maken en 1 om te decoreren. Naast de bladerdeeg gebruik ik jam voor de vulling en ei om het mee te bestrijken.

makkelijk moederdagontbijt vullen

Vullen en bakken

Het voordeel van bladerdeeg vind ik dat je er heel gemakkelijk en snel een lekker hapje van kunt maken. Het enige wat je hoeft te doen is het bladerdeeg te vullen, af te bakken en wachten tot het genoeg is afgekoeld om te kunnen eten. Ik kies voor een vulling van aardbeienjam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een hartige vulling te maken of gebruik eens een stukje chocolade….ook erg lekker!

Op het midden van 3 van de plakjes bladerdeeg leg ik een beetje jam. Uit het vierde plakje steek ik een paar hartjes. Ik vouw een punt van de met jam gevulde plakken naar het midden toe. De twee punten aan de zijkant vouw ik hier overheen waardoor er een soort open envelopje ontstaat. Een hartje op de plek waar alle punten samenkomen maakt het helemaal af.

makkelijk moederdagontbijt envelop

Hierna bestrijk ik de enveloppen met losgeklopt ei. Ik steek nog wat extra hartjes uit de overgebleven plak bladerdeeg en bestrijk deze ook met ei. Even bestrooien met wat suiker en dan schuif ik het geheel de oven in. Een kwartier op 200 graden is voldoende om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg goed gaar is.

Even laten afkoelen, kopje koffie en een lief briefje erbij en je moederdagontbijt is compleet. Dat wordt genieten! Hoe vier jij Moederdag?

makkelijk moederdagontbijt

Moederdag 2019

Deel deze post via

Leave a Comment