heksenkaas zelf maken slank

Zelf een slanke versie van Heksenkaas maken

Heksenkaas, heerlijk om te gebruiken als dip. Zowel voor groenten als voor een toastje of een handje Bugles: Heksenkaas smaakt wat mij betreft overal bij! Helaas is het nu niet bepaald een magere dip. Eerder deelde ik in een blog al tips voor magere dips op basis van Hüttenkäse, vandaag ga ik een slankere variant van Heksenkaas maken. Naast een slankere variant, is het bovendien een goedkopere variant: ik vind Heksenkaas toch nog best prijzig… voor hetzelfde bedrag heb je nu een literpak Heksenkaas ongeveer, hahaha.

heksenkaas zelf maken slank - ingrediënten

Mik en mix

Ook dit recept is er weer een in de categorie mik en mix! Ik kan er beter een aparte categorie van maken voor op de site, haha. Ik gebruik een magere zuivelspread met kruiden als basis, hiervan heb ik 150 gram nodig. Daarnaast gebruik ik 30 gram halvanaise, 30 gram magere kwark, 35 gram prei in kleine stukjes, een theelepel knoflookpoeder en een eetlepel peterselie. Voor een nog slankere variant kun je er ook voor kiezen om 60 gram kwark te gebruiken in plaats van 30 gram kwark en 30 gram halvanaise. De structuur verandert dan echter wel behoorlijk. De smaak blijft redelijk hetzelfde, dus daarvoor maakt het niet zoveel uit.

heksenkaas zelf maken slank - mixen

Alle ingrediënten gaan samen in een schaal. Met een staafmixer maak ik alles iets kleiner en ik zorg ervoor dat het een egale massa wordt. Proef tussen het mixen door even of je nog iets toe moet voegen of niet. Als je liever een zoetere versie van de Heksenkaas maakt kun je er eventueel een beetje Splenda Stevia of een paar druppels honing doorheen roeren.

Als alles goed gemixt is kun je de rauwkost, toastjes of Bugles op tafel zetten: roep iedereen bij elkaar en ga gezellig dippen!

Deel deze post via

Leave a Comment