gezonde dips met huttenkase cottagecheese slank mager

Gezonde en slanke dips met Hüttenkäse

De zon begint zich weer wat vaker te laten zien. Dat betekent dat ook het strandweer wat dichterbij komt. Het vooruitzicht van een vakantie waarin je heerlijk aan het strand kunt liggen klinkt ideaal natuurlijk! Maar ja, die bikini ‘moet’ dan ook weer aan. Tijd dus om even de spreekwoordelijke broekriem wat strakker aan te trekken en eens wat meer te letten op de calorie-inname. Maar ja, om het snacken nu helemaal te laten…dat is ook niets natuurlijk. Tijd dus om wat slanke snacks te delen met jullie. Vandaag deel ik gezonde en slanke dips, met minder calorieën en lekker veel eiwitten!

gezonde dips met huttenkase cottagecheese slank mager mosterd

1. Mosterddip

De dips zijn stuk voor stuk gemakkelijk te maken. Alle drie de dips hebben Hüttenkäse als basis. Dit is een lekkere, zachte kaas met weinig vet en veel eiwitten. Deze kun je weer goed gebruiken als je wat spieren wil gaan kweken in de sportschool. Voor deze dip gebruik ik 200 gram Hüttenkäse, een eetlepel mosterd (pak gerust jouw favoriet) en een tien stengels bieslook. Ik stort eerst de Hüttenkäse uit het bakje, en roer er vervolgens de mosterd doorheen. De bieslook knip ik in kleine stukjes. Deze roer ik door het mengsel heen. Als laatste voeg ik nog een beetje peper en zout toe, voor iets meer smaak. Deze dip smaakt heerlijk op een toastje, maar ook met groenten erbij is hij erg lekker!

gezonde dips met huttenkase cottagecheese slank mager pittig

2. Frisse sambaldip

Ben je liefhebber van iets meer pit in je eten, dan is deze frisse sambaldip ideaal voor jou! Ik vind pittig eten wel lekker, en deze dip is dan ook zeker aan  mij besteed! Met weinig moeite zet je deze pikante slanke dip op tafel. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een paar groenten erbij snijden om mee te dippen: een kind kan de was doen! Voor de sambaldip meng ik 200 gram Hüttenkäse met een kleine eetlepel sambal. Hoe meer sambal hoe pittiger uiteraard, kijk vooral wat jouw favoriete smaak in deze is! Even mengen nog, en je heerlijke dip is klaar!

gezonde dips met huttenkase cottagecheese slank mager kruiden

3. Gezonde dips met kruiden

Kruidenkaas of kruidenboter op een stokbroodje, ik kan er enorm van genieten! Helemaal als het zelfgemaakte kruidenboter is, dan lik ik mijn vingers er bij af. Met Hüttenkäse maak ik een slanke variant op kruidenboter. Bijna net zo lekker hoor, haha! Ik begin ook hier met 200 gram Hüttenkäse. Ik pers een teentje knoflook uit en roer deze door het mengsel heen. Ik knip wat bieslook en peterselie fijn (ongeveer een eetlepel van ieder) en roer dit door de dip. Een beetje peper en zout maken deze kruidendip helemaal compleet! Heerlijk om op een magere cracker te smeren of om er wat paprikareepjes in te dippen. Wat mij betreft een ideale gezonde en slanke dip.

Houd jij ook zo van snacken en is er iets wat je echt mist als je op de lijn aan het letten bent? Let me know en ik doe mijn best om er een magere variant op te bedenken! Zo heb ik bijvoorbeeld al eens een gezond alternatief voor Heksenkaas uitgewerkt, ook erg lekker.

Wil je deze gezonde dips later maken en deze pagina bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor, dan kun je hem direct pinnen!

gezonde en slanke dips eiwitrijk zelf maken

 

Deel deze post via

Leave a Comment