bentolunch bento lunchbox blog week 6

Weekoverzicht lunch week 6

Ook deze week gaf ik weer leuke en gezonde lunches mee naar school toe. Ik vind het altijd leuk om een thema te kiezen voor de lunch van de meiden. Dit kan van alles zijn. Van een leuke vorm tot een dier bijvoorbeeld. Aangezien de klassen van de meiden op school allemaal dierennamen hebben komen die dieren sowieso wat vaker terug in de lunchbox. Altijd leuk om daarmee bezig te zijn. Wat is jouw favoriete thema voor in de bentobox?

Maandag

Deze week begin ik met een boterham met gerookte kalkoenfilet. In het weekend eten we eerder brood of broodjes, en die maak ik dan natuurlijk op maandag gewoon op. Zonde om weg te gooien! Als tienuurtje eet ik een portie blauwe bessen, superlekker en boordevol antioxidanten. Om vier uur snack ik wat plakjes komkommer weg. Door de plakjes doormidden te snijden en ze om en om in de lunchbox te doen krijg je een wat speelser effect dan wanneer je ze gewoon zo in de lunchbox stopt.

Dinsdag

De jongste zit in de poezenklas. Een mooie gelegenheid om haar dus een poezenlunch mee naar school te geven. In de facebooksale van De Leukste Lunch kocht ik deze toffe Hello Kitty set. Met de roze uitsteker haal ik een schattige poes uit een boterham met hazelnootpasta. In het treatbakje heb ik een paar Schuddebuikjes gedaan: hier zijn de meiden allebei helemaal weg van! En een klein beetje als traktatie moet kunnen toch? De tomaatjes leuk ik op door er een paar Hello Kitty prikkers in te steken. Zo wordt het één groot poezenfeest in de bentobox!

Woensdag

Vandaag ga ik voor een lekkere salade. Met wat sla, komkommer, tomaat, paprika, gerookte kip en Parmezaanse kaas maak ik een heerlijke, gezonde lunch. Om tien uur snack ik een handje rode bessen weg. De kids vinden ze vreselijk smaken: veel te zuur. Des te meer zijn er voor mij dan, hahaha. Om vier uur snoep ik een paar plakjes gerookte kalkoenfilet: zo houd ik het wel vol tot het avondeten!

Donderdag

Het thema van de lunch van vandaag laat zich raden: sushi. De meiden zijn er hier allebei dol op! Het liefst op zelfgemaakte sushi. Al is dat meer vanwege de lol die we hebben tijdens het maken dan dat ze die sushi nou zoveel lekkerder vinden smaken, haha. Ik snijd de korsten van een snee brood en rol deze even wat platter met een deegroller. Vervolgens besmeer ik hem met hazelnootpasta en ik rol hem op. Als ik deze broodrol in kleinere stukken snijd lijken het net allemaal kleine sushi-rolletjes. Een wrap is natuurlijk ook gewoon een rol, belegd met kaas is het een van de favoriete lunchgerechten van de kids. In een stuk komkommer steek ik een wortel. Door de komkommer dan in kleinere plakken te snijden krijg je een heel leuk effect! Als snack stop ik er ook nog een paar dadels bij. Met een paar sushiprikkers erin wordt het helemaal één groot sushifestijn.

Vrijdag

De lunch van vrijdag is lekker gemakkelijk. Van avocado, tonijn, kwark, tomaat en halvanaise maak ik een lekkere salade die ik op een volkorenbroodje smeer. Wat rozijnen en een cheesestring zorgen voor de tussendoortjes: zo ben ik gemakkelijk en snel klaar met deze lunch. En hij smaakt er niet minder om, haha.

Deel deze post via

Leave a Comment