Weekplog voorjaarsvakantie

Tja, als het vakantie is, dan ga ik natuurlijk niet iedere dag een lunchbox voor de kids bereiden. Dat wil echter niet zeggen dat ik over afgelopen week niets met je te delen heb! Ik heb natuurlijk volop carnaval gevierd, heerlijk gegeten en ik heb veel leuke dingen gedaan. Ben je benieuwd naar hoe mijn week eruit zag? Ik laat een overzichtje zien aan de hand van een aantal foto’s.

Zaterdag

Het weekend begin ik met een korte wandeling. Even vast wat calorieën verbranden voor we weer carnaval gaan vieren, hahaha.

Ok ok, ik zal je de outfit van de vrijdag natuurlijk niet onthouden. Verkleed als horrorbruid ging ik op pad. Niet ideaal om met zo’n grote bruidsjurk achter het stuur te kruipen…haha.

En dan is het tijd om me om te gaan kleden. In een lekker fout trainingspak met mijn haren strak naar achteren ga ik op pad vandaag. Geen hakken en zagen, wel lekker hossen vandaag!

We vieren kindercarnaval. Superleuk, en de kids worden gigantisch verwend! Ik trek nog even mijn Olaf-pak aan om de kids te entertainen. En nee, dit is geen grap ;-)!

Na een dag carnaval vieren blijft het natuurlijk een gewone zaterdagavond…dat betekent tijd voor Wie is de Mol! Weet jij al wie het is?

Zondag

De carnavalszondag begin ik met een rondje sporten. Een kwartiertje cardio, half uurtje parcourstraining en een afsluitend buikspierkwartier en ik ben klaar om weer een dag carnaval te gaan vieren!

Ik breng mijn zusje weg naar een carnavalslunch en schuif zelf ook nog even aan. Ik proef een klein puntje van een frikadellentaart: aanrader dit hoor!

Thuis toch maar even iets gezonders pakken als bodem voor een dag carnaval vieren. Vriendlief bakt heerlijke proteïnepannenkoeken en serveert ze met heerlijk vers fruit!

Dan is het tijd om me om te gaan kleden. Ik ga als de boze stiefmoeder van Doornroosje vandaag. Het schminken duurt even, maar ik vind het heerlijk om me compleet anders uit te dossen!

De optocht gaat in verband met de storm Ellen niet door. Wij vieren nog een dagje kindercarnaval met de meiden. Bij Pannenkoekenhuis De Klomp dit keer. Ideaal, en ook hier is aan alles voor de kids gedacht.

Maandag

Vandaag maak ik voor de meiden lekkere gezonde wafels als ontbijt. Een beetje havermout, ei en banaan mix ik door elkaar en in het wafelijzer maak ik er heerlijke wafels van. Aftoppen met wat magere kwark met aardbeiensmaak en wat fruit en de kids hebben een echt verwenontbijtje!

Natuurlijk maak ik voor mezelf ook een heerlijk ontbijtje. Van havermout, banaan en water maak ik een lekker papje. Even aftoppen met wat fruit en ook ik kan heerlijk genieten!

Vervolgens ga ik met de meiden lipgloss maken. Zelfs de etiketten maken ze zelf!

Dit ziet er toch ongelooflijk feestelijk uit!? Zo hebben de dames hun eigen potjes lippenbalsem, te leuk toch gewoon?

Dan is het tijd om me om te kleden voor het carnavalsfeest. Een grote foampruik maakt het helemaal af!

Op carnavalsmaandag gaan we traditioneel dweilen. Dat wil zeggen dat we van kroeg naar kroeg lopen. Helaas zijn er veel kroegen gesloten in Best in de loop der jaren. Dat maakt het feestje echter niet minder leuk. En tja, dan kan er wel eens zo’n foto tussen zitten…

Binnen in de tent bleken de steentjes op mijn gezicht op te lichten in het donker…dat moest ik natuurlijk even vast laten leggen, haha.

Dinsdag

Vandaag ga ik met mijn zusje een dagje naar Amsterdam. We gaan met de trein, daar hoort natuurlijk een kopje koffie bij!

Amsterdamser heb je het niet toch? Fietsen en de Amsterdamse grachten. Heerlijk!

We komen onderweg langs Van Wonderen, de stroopwafelwinkel. Daar moet ik natuurlijk even stoppen. Ik ga voor een stroopwafel met kletskoppen en pinda’s, lekker hoor!

Na een hoop gewandel door de stad nemen we een pauze. Even een paar bitterballen wegsnacken.

Tja, en als we er dan toch zijn kunnen we net zo goed even wat sashimi weg snoepen. Gewoon omdat het kan, haha. 

We zijn naar Amsterdam gekomen voor de pas geopende Kaasbar. Na een stuk wandelen blijkt toch dat we sneller lopen dan verwacht: de bar is nog gesloten. Even een biertje bij de tegenover liggende Irish Pub om de tijd te doden!

En dan is het tijd om naar de Kaasbar te gaan! Hier hebben ze 20 verschillende kazen, van een zachte witte kaas tot een heerlijke blauwe kaas. Bij iedere kaas hebben ze een wijntip en een biertip. Wij genieten van een paar heerlijke kaasjes in een geweldige omgeving. Mocht je ooit in Amsterdam zijn: aanradertje hoor!

Alsof we nog niet genoeg gegeten hebben dineren we met een bordje spareribs. En dan met onze volle buiken naar het station wandelen. Heerlijk door het Vondelpark, dat maakt het een stuk aangenamer!

Woensdag

Als ik na het wakker worden naar buiten kijk zie ik dat alles wit is. Wat een plaatje zeg!

Dat vraag natuurlijk om het bouwen van een sneeuwpop met de meiden. Nou ja, met de meiden: zij geven instructies, ik maak de sneeuwpop…haha.

Vervolgens gaan we naar Buutvrij. Een heerlijke plek in Best waar de kids kunnen spelen en ik kan genieten van een heerlijk theetje!

Er worden leuke spelletjes georganiseerd voor de kids. Ze vermaken zich er de hele dag!

Dan is het weer tijd om te gaan eten. Met mijn broertje en mijn zusje vieren we de 30 verjaardag van mijn zusje door tapa’s te gaan eten. Heerlijk!

Zul je altijd zien: dan geef je aan dat je wel terugloopt vanaf het station…gaat het regenen! Lang leve de capuchon!

Donderdag

Vandaag begin ik weer met een uurtje sporten. Dat mag wel weer na al dat eten van de afgelopen dagen!

Bij thuiskomst heeft vriendlief een heerlijk ontbijt gemaakt: een boterham met een omelet met spinazie…nomnomnom.

Vervolgens laat ik mijn wimpers weer even doen. Na al die schmink met de carnaval hebben ze wel wat te lijden gehad!

Daarna drink ik met vriendlief en de kids nog even wat bij De Ambacht in Best. Een heerlijke gemberthee! En ja, de kids hadden het koekje al op voor de foto genomen was.

Vervolgens proberen de kids nieuw speelgoed van Blume uit. Ze vinden het geweldig!

Tussendoor snoepen we lekker van de haring. Dat hoort er toch een beetje bij na de carnaval nietwaar?

Met de meiden maken we gezellig nog een paar bruisballen voor in bad. Superleuk om te doen! Binnenkort verschijnt er een review over dit toffe setje online.

Dit was mijn week alweer! De vakantie is weer eens voorbij gevlogen…Wil je vaker een plog zien, of liever gewoon een weekoverzicht van de lunches?

Deel deze post via

Leave a Comment