Allemaal tejater foampruik

Maak je eigen (carnavals)pruik bij Allemaal Tejater!

Een tijd terug volgde ik een workshop om een foampruik te maken bij Allemaal Tejater. En theater was het! Wat een feest zeg. Al bij binnenkomst zie je gelijk een groot assortiment aan foampruiken staan. Daar word je gelijk vrolijk van!

Allemaal tejater foampruik

Het bedrijf is gevestigd in Son en Breugel. Ze geven er diverse workshops, waaronder een workshop voor het maken van een pruik of hoed of het maken van de zogenaamde big flowers: grote bloemen van foam. Via deze website kun je een afspraak maken voor een workshop. Leuk voor carnaval!

allemaal tejater mal

Mal maken

Eerst drinken we een kopje thee en snoepen we wat van de lekkernijen die her en der verspreid over de tafel staan. Vervolgens lopen we rond om te kijken welke pruik of hoed we willen maken. Ik heb een carnavalspak in gedachten waar ik mijn pruik bij wil laten passen. Dit pak is groen met blauw en goud, de kleuren staan voor mij dus al vast. Dan op zoek naar een model. De keuze is reuze! Er staan echt enorm veel pruiken in heel diverse modellen. Ik kies voor een hoge pruik: lekker carnavalesk, ik houd ervan. Vervolgens meten de dames van Allemaal Tejater mijn hoofd op en snijden ze de vormen uit voor de basis van de pruik.

Allemaal Tejater - basis pruik

Door middel van een hete föhn zorg ik ervoor dat alle delen goed gevormd worden en aan elkaar komen te zitten. Dit uiteraard na een goede instructie van de dames die de workshop begeleiden. Het gaat eigenlijk heel gemakkelijk: door de hitte van de föhn smelt het foam en kun je het vormen in de vorm die je mooi vindt. Ook het aan elkaar plakken gaat gemakkelijk door de hitte van de föhn. Als de basis voor de pruik klaar is zet ik hem op een piepschuim hoofd en kan ik mijn pruik gaan maken.

Allemaal Tejater - pruik workshop

Als je haar maar goed zit

Als de basis klaar is kan ik met het maken van de pruik gaan beginnen. De dames die de workshop begeleiden hebben de voorbereidingen al getroffen. Ze hebben van blauw en groen foam diverse stroken geknipt die ik op de basis van de pruik ga zetten. Door middel van de föhn smelt ik de stroken op de basis. Ook maak ik hier en daar een krul in de lange lokken. Zo ontstaat er een uniek kapsel: niemand gaat met dezelfde pruik naar huis! Na een paar uur föhnen en krullen kan ik de haarband op de pruik bevestigen…dju, wat vliegt de tijd zeg!

En tadaaaa….de pruik is klaar! Laat de carnaval nu maar komen, ik heb er zin in!

Allemaal Tejater - Pruik klaar

 

Deel deze post via

Leave a Comment