hapjes oud en nieuw

Hapjes voor oud en nieuw

Na de kerstdagen duurt het niet zo lang meer of het is alweer oudjaar. We denken nog even aan het huidige jaar om vervolgens te proosten op het nieuwe jaar. Dit gebeurt vaak onder het genot van de nodige hapjes en drankjes. Hoewel de oliebollen natuurlijk niet zullen ontbreken zijn een paar hartige hapjes ook altijd een goed idee. In mijn blog van vandaag deel ik een paar tips voor lekkere en gemakkelijke hapjes voor oudjaarsavond. Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan: ideaal, want daar heb je zo vlak na de kerstdagen helemaal geen zin in natuurlijk!

nacho's uit de oven

Nacho’s uit de oven

Een hapje wat het bij ons thuis altijd goed doet zijn de nacho’s. Met een paar kleine toevoegingen kun je de tortillachips al in de oven doen om er een heerlijke snack van te maken. Ik strooi een laag nachochips op de bodem van een ovenschaal, hier strooi ik kaas, gesneden pepertjes en voor de vleesliefhebbers wat pulled chicken overheen. Vervolgens nog een laag chips, kaas, pepertjes en pulled chicken. Ik top het geheel af met nog wat extra kaas, dat is altijd een goed idee toch? Ten slotte zet ik het geheel voor een kwartiertje in een oven die op 180 graden is voorverwarmd. Superlekker met een guacamole of salsasaus erbij om de chips in te dippen.

knakworst vuurpijlen hapje oud en nieuw

Knakworst vuurpijlen

Een hapje wat het ook bij de kids altijd goed doet zijn deze vuurpijlen. Vuurwerk hoort natuurlijk echt bij oud en nieuw! Te leuk om dit ook een leuk thema te laten zijn op de tafel met hapjes. Bovendien is het echt heel gemakkelijk om te maken. Ik haal een paar knakworsten uit een blik en dep deze even af met een keukenpapiertje. Vervolgens rol ik er een reepje bladerdeeg omheen zodat deze een spiraal vormt om het worstje heen. Uit een klein stukje bladerdeeg snijd ik een driehoek: dit wordt de top van de pijl. Even afsmeren met wat ei, 10-15 minuten op 180 graden in de oven en het is klaar om op te dienen! Nog even een prikker met mooie slingers eraan in de worst steken en het is een heuse vuurpijl geworden. Feestje toch?

plukbrood hapje oudjaar

Plukbrood

Een hapje wat ik altijd lekker vind en wat ook nog eens heel gemakkelijk en snel op tafel staat is een plukbrood. Er zijn diverse varianten te bedenken. Ik ga voor een variant met mozzarella en pesto en eentje met gerookte zalm, kruidenkaas en geraspte kaas. Om te beginnen haal ik een stuk brood (ongesneden uiteraard) en snijd dit net niet helemaal tot de onderkant door. Ik maak allemaal kleine vierkantjes van het brood. Ik besmeer de binnenkant met pesto en steek hier wat plakjes mozzarella tussen. Het andere brood vul ik eerst met kruidenroomkaas, ik verdeel de zalm over het brood en strooi er vervolgens wat geraspte kaas overheen. Beide broden gaan vervolgens 10-15 minuten in een oven die op 180 graden is voorverwarmd.

Maak jij hapjes voor het oudjaarsfeest? Of haal je liever wat hapjes? Vier je het feest thuis of ga je op pad? Ik ben benieuwd!

Deel deze post via

Leave a Comment