vegetarische restaurantweek week zonder vlees eindhoven restaurant

Vegetarische Restaurantweek: Restaurants in Eindhoven

In de week van 9 tot 15 maart vindt de Week Zonder Vlees weer plaats. Een week waarin Nederland bewust wordt gemaakt van het feit dat je prima een dagje (of weekje) zonder vlees kunt. Ik heb zelf jaren geen vlees gegeten, dus ik weet dat het prima vol te houden is. Waarom ik nu wel weer vlees eet? Dat kun je in deze blog lezen. Dat ik van uit eten gaan houd steek ik ook niet onder stoelen of banken: als je mijn Facebook of Instagram checkt zie je regelmatig heerlijke etentjes buiten de deur voorbij komen. Ideaal dus, dat er nu ook een Vegetarische Restaurantweek is. Een week waarin diverse restaurants in heel Nederland bewuster vegetarische gerechten serveren. Ik heb een lijst gemaakt met de deelnemende restaurants in Eindhoven. Via www.devegetarischerestaurantweek.nl kun je zien welke restaurants er in jouw omgeving meedoen.

Bij Albrecht

Bij restaurant Bij Albrecht kun je terecht voor heerlijke plantaardige gerechten. Plantaardig is het nieuwe vlees en vis is de leus van het restaurant. Tussen de €40,- en €50,- heb je een vijfgangenmenu met biologisch brood en een amuse erbij.

De Bijenkorf

Alle restaurants van De Bijenkorf serveren tijdens de Vegetarische Restaurantweek vegetarische lunchgerechten tussen de €6,- en €10,-. Wat denk je bijvoorbeeld van Vietnamese springrolls met shii take voor €8,95?

Bar Bistro Calipso

Bij Bar Bistro Calipso krijg je een beetje het idee van een huiskamer. Gezellig aan een tafel zitten en smullen van lekkere hapjes. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek kun je hier een driegangenmenu bestellen voor €25,-. Je krijgt dan een soep van de dag, een tapasplank en een lekkere brownie als dessert.

Eten zonder streken

Liever thuis eten en niet koken? Dat kan ook! Bij Eten zonder Streken kun je terecht voor heerlijke vegetarische afhaalmaaltijden. Je kunt er heerlijk Indaas eten halen, van een hoofdgerecht tot een driegangendiner. Bovendien krijg je €0,50 korting als je jouw eigen bord of bakjes meeneemt! Dubbel goed voor het milieu dus!

Flavor and Spice

Bij Flavor and Spice kun je genieten van een tafel voor heerlijke mezze. Deze zijn geïnspireerd op de Perzische keuken, wel met een eigen twist. Voor een bedrag tussen de €20,- en €30 krijg je een tafel vol warme mezze, speciaal voor jou geselecteerd!

De Karpendonkse Hoeve

Restaurant De Karpendonkse Hoeve heeft een Michelinster en serveert eten met invloeden vanuit de hele wereld. Voor €40,- heb je een luxe viergangendiner, voor een tientje meer eet je een gang extra. Ook voor de lunch kun je hier prima terecht. Dit kan allemaal vegetarisch. Bovendien heb je een prachtig uitzicht over het park als je aan het eten bent: een heerlijke ervaring!

Restaurant Smmaak – Summa College

Bij restaurant Smmaak, dat hoort bij het Summa College, werken horecatijgers in opleiding. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek leren ze hoe het is om maaltijden zonder vlees of vis te bereiden. Voor maximaal €10,- heb je hier een lunchgerecht. Wat denk je bijvoorbeeld van een quiche met tomaat en basilicum, vergezeld door een heerlijke salade? Voor een driegangenmenu betaal je €20,- tot €30,-. Je begint dan met een carpaccio van knolselderij, gevolgd door diverse bereidingen van biet. Als afsluiting geniet je van een dadeltaart. Eet smakelijk!

Vestdijk 47

Bij Restaurant Vestdijk 47 kun je de hele dag terecht. Van een lekkere lunch tot een heerlijke avondmaaltijd. Zelfs een vegetarisch driegangendiner is een optie!

‘t Zusje

Bij ‘t Zusje in Eindhoven kun je een hele avond bourgondisch genieten van de lekkerste tapa’s op de kaart. Speciaal voor de Vegetarische Restaurantweek hebben ze een geheel groene tapaskaart ontwikkeld. Je kunt de hele avond bourgondisch genieten voor €30,80 per persoon.

 

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment