bentolunch kerst kerstlunch

Bentolunch in kerststijl

Als de kerstdagen naderen begint het bij mij te kriebelen hoor. Zodra de Sint het land uit is vind ik het tijd om de kerstboom op te zetten. Lekker vol met ballen in alle kleuren en vormen. Van een stroopwafel tot een panter, van een kroket tot een gingerbreadman…er hangt van alles in! Uiteraard ook met een kerststal onder de boom… Zelfs de cadeautjes ontbreken niet. De Notenkraker en een paar kerstmannen staan her en der door de woonkamer verspreid…kortom: een drukke, vrolijke, gezellige kerstboel bij ons thuis. Ik houd ervan!

Naar school gaan er uiteraard ook allemaal leuke kerstlunches mee. Ik heb een paar lunches voor jullie verzameld in een blog: kun je wat inspiratie opdoen!

Weekoverzicht lunch week 51 - vrijdag

Geen kerst zonder kerstmuts

Kerstmutsen horen bij kerst. Zelf heb ik dit jaar een muts gekocht met een kek panterprintje. Ik houd  ervan, haha. Een kerstmuts in de lunchbox is natuurlijk ook een feestje rond de kerstperiode. Van een paar aardbeien maak ik gemakkelijk en snel een paar leuke kerstmutsen. Dit doe ik door er een minimarshmallow bovenop te zetten. Zo heb je heel gemakkelijk en snel een paar gezonde kerstmutsen in de lunchbox. Worstenbroodjes vind ik ook iets wat echt bij kerstmis hoort. Na de nachtmis  met zijn allen aan de worstenbroodjes thuis, heerlijk! Met een kerstboom erin wordt het bovendien extra kerstig. De broodjes die in de bentobox meegaan leuk ik op met een paar leuke kerstfiguren. Een broodbriefje maakt deze lunch helemaal compleet!

Weekoverzicht lunch week 51 - maandag

Hohoho, waarom moeilijk doen…als het gemakkelijk kan?

De kerstman zegt niet voor niets Ho Ho Ho….het hoeft allemaal niet zo supermoeilijk te zijn. Ook een kerstlunch  niet. Deze lunch bestaat uit een broodje, een krentenbol en een paar tomaatjes. Door het wat te decoreren wordt het zo een heuse kerstlunch. Uit een plak kaas steek ik een kerstboom met een uitsteker. Door deze op het broodje te leggen krijgt deze al een kersttintje. Een bentoring met een kerstman maakt dat de krentenbol ook in kerststijl ‘verkleed’ is voor nu. Met een leuk zakje met sneeuwvlokjes erop krijgen de rode kers(t)tomaatjes een gezellige winterse uitstraling. Zelfs de kerstman vindt dit een goed idee.

Weekoverzicht week 50 - maandag

Elf on the shelf

Ooit van een Elf on the Shelf gehoord? Dat zijn leuke kerstelfjes die graag kattenkwaad uithalen. Deze krentenbol is veranderd in zo’n elfje! Met een prikker met een elfjes muts erop en een oogjesprikker ziet de krentenbol er al echt uit alsof het een kerstelf is. De tomaatjes gaan ook hier in een zakje met sneeuwvlokjes. Dit zakje kan overigens ook prima mee als je een lunch wil maken in Frozen stijl. Heb jij de nieuwe film al gezien? Met een kerstboomprikker maak ik gemakkelijk en snel een kerstbroodje van een bruin bolletje.

Weekoverzicht week 50 - woensdag

Oh dennenboom…

Er hoeft natuurlijk niet altijd brood mee naar school gegeven te worden! Een pastasalade is ook best een goed idee. Door pasta te koken en deze in de bentobox te doen heb ik al een basis voor de salade. Een beetje olijfolie, peper en zout er doorheen zorgen voor wat extra smaak. Met plakjes komkommer maak ik een kerstboom op de salade. Stukjes tomaat zorgen voor de ballen. De plakjes worst steek ik uit met een uitsteker waardoor er een kerstster ontstaat. Met een bakvorm bak ik ook een kerstster. Deze heeft een basis van banaan, havermout en ei, een gezonde kerstmuffin dus!

Weekoverzicht week 50 - vrijdag

Kerstgrapjes

Een grapje op zijn tijd moet kunnen toch? Met de broodbriefjes kun je ook geregeld een leuk grapje mee naar school toe geven. Altijd een leuke verrassing tijdens de lunch. De cherrytomaatjes worden opgeleukt met een prikker met een kerstlampje. Te leuk toch gewoon? Door een kiwi zigzaggend in twee stukken te snijden ziet deze er al extra feestelijk uit. Met een kerstboom erin wordt het nog een stuk feestelijker. Een candy cane gemaakt van een gezonde muffin zorgt voor een lekkere zoete verrassing in de lunch.

Geef jij kerstlunches mee naar school toe? Of denk je: ik vind het allemaal al druk genoeg? Met een paar prikkers kun je een normale lunch al gemakkelijk en snel omtoveren tot een waar kerstfeest! Deel jouw lunches op social media met de #foodfrobelfun! Ik ben benieuwd!

Deel deze post via

Leave a Comment