Weekoverzicht lunch week 44 - woensdag

Weekoverzicht lunch week 44

Zo, dan zitten we opeens al in week 44…nog maar 8 weken tot het nieuwe jaar begint! Time flies when you’re having fun! Dit is tevens de laatste week waarin ik Halloweentrommels kan maken. Nou ja, dit kan natuurlijk het hele jaar door… Eerst een paar minder hysterische lunches en dan begint Sinterklaas alweer waarna de Kerst snel volgt: genoeg themalunches te gaan nog dit jaar dus, heerlijk!

Weekoverzicht lunch week 44 - Maandag

Maandag

Ieuw….er zitten allemaal beestjes in de lunchbox! Hele enge beestjes zelfs…bleeek… De glibberige griezelbeestjes met poten maak ik van een knakworstje en spaghetti. Op mijn blog over Halloween hapjes leg ik uit hoe je dit maakt. Klik hier om hem te lezen. Ik snijd van een knakworst de bovenkant af en snijd deze aan de onderkant verschillende malen in. Als je het worstje nu kookt gaan de sliertjes iets uit elkaar staan, waardoor het lijkt alsof het een glibberige inktvis is….

Van wraps, suiker en kaneel maak ik met een uitsteker griezelige vormen. Dit worden heerlijke enge koekjes! Hier kun je lezen hoe je deze kaneelkoekjes gemakkelijk maakt. Een krentenbol en een klein broodje leuk ik op met een bentoring en een Boo-prikker… is het geen griezel?

Weekoverzicht lunch week 44 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag gaan de griezelige beestjes weer mee in de lunchbox. Met de oogjesprikkers kun je zoveel leuke dingen doen! Zo maak ik in dit geval de knakworstjes net echte dieren door de oogjes bovenin te steken. Ik ben sowieso fan van prikkers en bentoringen. Je maakt zo heel snel en gemakkelijk een feestje van je lunch.

In deze trommel wordt een bakje tomaten al een stuk enger door er een doodshoofd-bentoring in te doen. De broodjes zien er al heel griezelig uit als ik er een spinnenring in heb gestoken… Een Boo-prikker maakt deze box helemaal af! Zo zie je maar: een leuke lunch maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Weekoverzicht lunch week 44 - woensdag

Woensdag

Vandaag is het dan zover: Halloween! Vanavond gaan door het hele land kinderen griezelig verkleed langs de deuren om een treat op te halen. Ik deel het liefst iets gezonds uit en kies voor de Jack-‘o-Lantern-mandarijnen die ik hier al eerder maakte.

De lunchbox vul ik vandaag met hersenen met ogen erin. Dit maak ik door spaghetti te koken en te mengen met ketchup. Door er wat plakjes zwarte olijven in te doen is het net of er ogen in de bloederige hersenen zitten… Brocollistronkjes tover ik met een paar oogjesprikkers om tot ware monsters! Een vingerprikker maakt het nog enger. Van een knakworst maak ik een vinger die als snack mee gaat vandaag. Een paar heksenbezems gemaakt van een stukje knakworst en een zoute stick maken de trommel compleet. Kijkt er nu iemand mee vanuit het treatvakje? Moewahahaaaaaa……

Weekoverzicht lunch week 44 - donderdag

Donderdag

Halloween is geweest, dus we gaan weer over tot de orde van de dag. Bij de meiden op school werken ze met thema’s. Het huidige thema is ‘Sprookjes in het bos’. Roodkapje, Hans & Grietje, Sneeuwwitje, De wolf en de 7 geitjes…noem maar op! Een superleuk thema dus. Omdat de kikker LunchPunch hier een van de favoriete uitstekers is gebruik ik deze in de bentobox van vandaag. Ik besmeer een boterham met koeienkaas, leg er een tweede bovenop en steek deze uit met de LunchPunch. Ik druk hem goed aan, zodat alle contouren goed zichtbaar zijn en ook de mond te zien is zodat de kikker al lachend vraag om een kus: maak jij er een prins van? Met oogjesprikkers met hartjes erin maak ik er een wat sprekender gezicht van.

In een bos zitten natuurlijk konijnen. Deze konijnen hebben sterretjes geknaagd uit de komkommers: het blijft wel een sprookje natuurlijk ;-). Op het silliconenblaadje in het bovenste vakje liggen wat klavertjes vier van grillworst: wat een geluk!

Weekoverzicht lunch week 44 - vrijdag

Vrijdag

De laatste dag van de week alweer. Na al dat Halloweensnoep is het tijd om weer eens wat extra vitaminen binnen te krijgen. Ik lunch vandaag met een wrap gevuld met komkommer en kaas. Als groenten neem ik wat stukjes komkommer mee naar het werk. Deze snijd ik met een geribbeld mes, waardoor ik een leuk effect creëer. Voor wat extra vitaminen neem ik een paar mandarijnen mee. Heerlijk vind ik dat. Het Sinterklaasgevoel komt al helemaal naar boven nu!

Nog een paar weken en dan komt de Sint alweer in het land. De eerste Sinterklaasversiering is hier al gespot in de winkels. Heb jij nog wensen voor een leuke Sint-blog of Sint-lunch?

Deel deze post via

Leave a Comment