Weekoverzicht lunch week 40 - mepal dierendag lunchpunch

Weekoverzicht lunch week 40

Deze week is het weer tijd voor een weekoverzicht met mijn eigen lunches. Heerlijk om iedere dag mijn Yumbox te vullen en zo steeds een gevarieerde lunch mee naar mijn werk te nemen. Niet iedere dag even gezond, wel iedere dag genieten, haha.

Weekoverzicht lunch week 40 - maandag

Maandag

Ik begin de week met een gemakkelijke lunch. In het weekend hebben we zowel wit als bruin brood gegeten en we hebben van allebei nog wat over. Ik maak er duo penotti boterhammen van, haha. Door af te wisselen met de kleur van je brood creëer ik een leuk effect in de broodtrommel. Bovendien neem ik zo niet alleen het ongezonde witte brood mee, maar ook iets meer vezels in het bruine brood.

De snacks voor vandaag zijn helemaal easypeasy:  snoeptomaatjes en oranje snoeppaprika om alvast een deel van mijn groenten binnen te krijgen en rode druiven en bramen als fruit. Heel gemakkelijk en erg lekker.

Weekoverzicht lunch week 40 - dinsdag

Dinsdag

Vandaag neem ik pizzarolls mee naar het werk. Het recept hiervoor deelde ik al eerder. Klik hier om het nogmaals te lezen. Deze pizzarolls zijn in te vriezen en smaken dan nog prima. Een ideale snack dus als je snel een lunchbox samen wil stellen. Vandaag als groenten weer snoeptomaat en snoeppaprika. Een paar zwarte olijven vullen het treatvakje in de Yumbox. Een Babybell maakt de lunch compleet voor vandaag!

Weekoverzicht lunch week 40 - woensdag

Woensdag

Ik maak vandaag gebruik van de puzzeluitsteker. Eerst beleg ik een boterham met kaas. Erna druk ik de puzzeluitsteker stevig aan tot ik merk dat de stukken los zitten. Ik verdeel ze over de diverse vakken in de Yumbox. Als ik die puzzel maar op tijd opgelost krijg tijdens de lunch vandaag! In het treatvakje stop ik een paar rode druiven: heerlijk zoet! Ik steek een oogjesprikker in een snoepkomkommer: waaah….kijk uit voor de krokodil! Een paar snoeptomaatjes maken de lunch weer compleet.

Weekoverzicht lunch week 40 - donderdag

Donderdag

Jeuj, vandaag is het dierendag! De dag om alle dieren nog eens extra in de watten te leggen. Voor mij ook een dag om een dierenthema toe te passen in de lunchbox. Ik begin met het maken van een hondenboterham. Hiervoor besmeer ik een snee brood met leverpastei. Erna leg ik er een tweede boterham bovenop. Ik gebruik de Lunchpunch om er een hond uit te steken. Deze steekt niet alleen een mooie vorm uit, hij geeft ook een leuk reliëf aan de boterham die overblijft. Ik leg er eetbare oogjes op en versier de contouren met decoratiestiften van dr. Oetker.

Met een eivorm tover ik een gekookt eitje snel en gemakkelijk om in een heus konijn. Hiervoor gebruik ik een ei maat M. Eerst kook ik het ei. Erna maak ik de eivorm nat. Dit zorgt ervoor dat het ei niet snel vastplakt aan de vorm en gemakkelijk loslaat. Direct na het koken pel ik het ei. Met een beetje vuurvaste vingers kom je een heel eind, haha. Vervolgens stop ik het ei in de vorm, doe de vorm dicht en leg het geheel in de koelkast. De volgende ochtend haal ik het ei eruit. Als het afgekoeld is heeft het de vorm van een konijn aangenomen, perfect voor in deze dierenbox! Met een siliconen slablaadje eronder heeft het konijntje ook wat te eten vandaag ;-). In het fruitbakje steek ik wat konijnenprikkers om het thema ook daar terug te laten komen. Dat wordt weer smullen.

Weekoverzicht lunch week 40 - vrijdag

Vrijdag

En na dierendag is het…..De dag van de leraar. Geen idee waarom deze dagen na elkaar vallen…zouden ze ons leraren vergelijken met dieren of is het vanwege de beestenboel die we dagelijks moeten temmen? Alle gekheid op een stokje: de dag heet zo, bij ons wordt er verder niets aan gedaan. We hebben een studiedag waardoor de leerlingen vrij zijn en verder zijn er geen bijzonderheden. Hierom besluit ik om zelf een verwenlunch mee te nemen. Ik ben een redelijke sushi-addict en kies ervoor om dit mee naar mijn werk te nemen. Ik heb vandaag geen zin om sushi te gaan maken en ga naar de supermarkt om een kant-en-klaar-pakketje te halen. Iets minder lekker, wel veel gemakkelijker! Het is tenslotte de dag van de leraar, en dan gaat deze lerares geen uren in de keuken staan voor haar lunch…hihi. Ik neem een paar snackkomkommers en druiven mee om de Yumbox helemaal te vullen.

 

 

Deel deze post via

Leave a Comment