kerst lunch bento lunchbox - kerstelf

Kerst bento lunchtrommel

Nu het bijna kerstmis is, vind ik het leuk om ook de lunchtrommels helemaal in het thema van kerst te maken. Een lekkere kerst bento gaat er bij de meiden altijd wel in. Zo leuk om even de keuken in te duiken om weer iets moois en lekkers te maken van de lunch. De meiden kijken er altijd naar uit: wat zou er deze keer in de lunchtrommel zitten? Wil je de kinderen ook een leuke kerst lunchtrommel mee geven in bento stijl? Ik heb een paar tips voor je, zodat jij ook makkelijk en snel een leuke lunch in elkaar zet.

De lunchbox die ik gebruik is van Goedgemerkt. Deze heeft verschillende vakjes, waardoor je heel makkelijk een leuk resultaat krijgt. Groot voordeel vind ik, dat je dan ook makkelijk zowel komkommer als een boterham mee kunt geven zonder dat de boterham zompig wordt. Of de komkommer onder de kruimels zit natuurlijk, haha. De bakjes kunnen gewoon in de vaatwasser, dat vind ik wel een groot voordeel. Het bespaart toch veel tijd met de afwas. Bovendien kunnen de lunchboxen bedrukt worden met een naam, zodat je hem nooit meer kwijt raakt!

Leuke lunchtrommel voor kerst

De meiden hier vinden de roomkaas driehoekjes altijd echt een traktatie. Laat een kerstboom nou, met enige fantasie, ook een driehoek zijn! Die ga ik dus gebruiken voor in de lunchbox. Met een vierkant preekcrackertje eronder en een beetje groene kruiden er bovenop wordt het haast een echte kerstboom! Ook leuk om reepjes uit paprika te snijden om deze als slinger te gebruiken voor de kaaskerstboom. In een leuk zakje met kerstprint doe ik een paar tomaatjes: zo ziet het er direct al heel kerstig uit. Uit een boterham steek ik een kerstsok en een kerstelf. Dat is toch een feestelijk gezicht!?

kerst lunch bento lunchbox - gingerbreadman

Makkelijke kerst lunchbox

Deze lunchbox is heel makkelijk om te maken. Met een bentoring met een rendier erop maak ik heel makkelijk een leuke Rudolp. Door een inkeping te maken in de tomaat geef ik Rudolph gelijk zijn rode neus. Hij leek zelfs zo echt dat de jongste hem niet eens op heeft durven eten! In de kerstperiode zijn er bij diverse supermarkten leuke hoesjes voor om de eieren te koop. Deze doe je om het ei heen, dan leg je de eieren in heet water waarna het ei er lekker kerstig uit ziet. Het gemberbroodpoppetje wat ik uit een boterham steek maak ik nog vrolijker door er een prikker in te steken. Met eetbare stift maak ik er een gezicht en knoopjes op. Dat wordt smullen!

kerst lunch bento lunchbox - kerstbal

Kerstboom in de lunchbox

Met een komkommer als basis, maak je heel makkelijk een leuke kerstboom voor in de broodtrommel. Ik gebruik een snackkomkommer, en snijd deze in reepjes van verschillende groottes. Deze rijg ik van groot naar klein aan een cocktailprikker. Hierdoor zie je al snel een kerstboom verschijnen. Een handje nootjes leuk ik op met een schattige bentoring. Uit een boterham steek ik een kerstbal en een kerstboom, een prikker met een kerstlampje maakt het feest compleet!

Zo zie je maar: met weinig moeite kun je een hele leuke lunch voor kerst maken. Ook voor het kerstdiner op school heb ik een aantal leuke tips! Zo kun je in no time heel toffe resultaten neerzetten…

Welke lunch vind jij het leukste?

Deel deze post via

2 thoughts on “Kerst bento lunchtrommel

  1. Superleuk!! Ik doe niet vaak “extra moeite” voor de trommeltjes maar met de feestdagen vind ik dat wel zo leuk

    En die boxen zijn daar wel onwijs handig voor!

Leave a Comment