makkelijk kerstdiner voor kinderen - voorgerecht candy canes

Makkelijk kerstmenu voor kinderen

Het uitzoeken van het kerstmenu heeft vaak wat voeten in aarde. Hoe zorg je ervoor dat je een menu hebt wat iedereen lekker vindt? Is er voor iedereen voldoende? Wanneer doe je de boodschappen? Naast de ‘grote mensen’ die er tijdens het diner aan zullen schuiven, wil je natuurlijk ook de kinderen niet vergeten. Ik heb een lekker en makkelijk kerstmenu voor kinderen samengesteld voor je. Met deze kidsproof gerechten zullen de kinderen met een grote lach aan de kersttafel verschijnen. Bovendien kun je alles makkelijk voorbereiden, waardoor je tijdens het eten alle aandacht voor de kinderen kunt hebben!

Kidsproof voorgerecht: hartige candy canes

Als er iets is wat echt bij kerstmis hoort, dan zijn het wel candy canes. Bij ons hangen de rood-witte stafjes altijd in de boom. Al moet ik eerlijk zeggen dat het er, hoe langer de boom staat, steeds minder worden. Het is natuurlijk heerlijk om af en toe een lekkere zuurstok uit de boom te snoepen. Tijdens dit makkelijke kerstmenu voor kinderen staan de candy canes zelfs op het menu! Het voorgerecht bestaat namelijk uit een paar hartige candy canes. De meiden hier vinden caprese erg lekker: mozzarella met tomaat en basilicum. Aangezien mozzarella en tomaat rood en wit zijn, kunnen deze prima dienen als basis voor de candy canes. Ik snijd er dunne plakken van. Deze leg ik om en om (rood-wit) en trapsgewijs op een bord waar ik al wat sla op heb gelegd. Ik leg de plakjes zo, dat ze in de vorm van een candy cane liggen. Eventueel kan er nog wat pesto of basilicum bijgelegd worden. De meiden hier hebben er in ieder geval enorm van gesmuld!

makkeijk kerstdiner voor kinderen - pizza kerstkrans

Makkelijk kerstmenu voor kinderen: pizzakrans

In december zie je het aan veel deuren hangen: de kerstkrans. Het is een vrolijk gezicht, helemaal als deze mooi versierd is voor de feestdagen. Zo’n krans kun je ook prima maken voor het kerstdiner. Aangezien een pizza al rond is, kun je hier heel makkelijk een krans van maken. Ik gebruik voor deze pizzakrans een kant en klare pizzabodem. Met een uitsteker steek ik een rondje uit het midden. Zo is de vorm van de krans al daar. Hierna besmeer ik hem met pizzasaus. Ik gebruik een saus van La Molisana, maar je kunt ook prima zelf een sausje maken of tomatenpuree gebruiken. Vervolgens beleg ik de pizza met de favoriete toppings van de kinderen: wat groenten en vlees, maar vooral veel kaas! Ik bak de pizza af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eenmaal uit de oven top ik hem af met wat sla, waarna de kinderen kunnen genieten van hun eigen kerstkrans. Terwijl de pizza in de oven staat kan ondertussen het hoofdgerecht voor de volwassenen afgemaakt worden, waarna je gezellig samen aan tafel kunt. De kinderen kunnen eventueel ook zelf hun pizza bekleden: dan zijn ze lekker bezig terwijl de volwassenen rustig kunnen genieten van het voorgerecht.

makkelijk kerstdiner voor kinderen - kidsproof dessert

Makkelijk kidsproof dessert voor het kerstdiner

De meiden hier zijn dol op alles wat maar zoet is. Koekjes, cakejes, chocolade: ze smullen ervan! Ik gebruik dan ook een brownie om het toetje mee te maken. Dan hebben ze zowel een cakeje als de chocolade, en het is lekker zoet. Om tijd te besparen kun je brownies kopen, maar een zelfgemaakte brownie is natuurlijk net zo lekker. Van een eetlepel poedersuiker met een paar druppeltjes water maak ik een glazuur. Hiermee kan ik zo een heuse Rudolph maken. Van zoute pretzels maak ik het gewei van het rendier. Met een druppeltje glazuur plak ik deze vast aan de brownie. Eetbare oogjes en een rode smartie maken het rendier helemaal af. De toetjes kun je van tevoren al maken. Of nog leuker: laat de kinderen zelf de rendieren maken! Geef ze, terwijl jullie nog aan het hoofdgerecht zitten, de brownies vast om zelf te versieren. Het is helemaal niet erg als het er niet zo netjes uit ziet: ze worden toch opgegeten! Bovendien zijn de kinderen dan lekker bezig, waardoor ze rustig aan tafel blijven zitten.

Gezellig samen genieten

Zo zie je maar: een lekker kerstmenu voor kinderen is heel makkelijk gemaakt. Aangezien de kinderen veel zelf kunnen doen, soms met behulp van ouders, is het ook nog eens leuk om te maken. Eventueel kun je de kinderen een eigen placemat of tafelkleed geven om in te kleuren. Zijn er meer kinderen? Vaak vinden ze het ook gezellig om met zijn allen aan een eigen tafel te zitten. Plastic wijnglazen met een lekkere ranja erin, wat broodjes met kruidenboter erbij en het wordt hun eigen speciale kersttafel!

Heb je het menu voor dit jaar al klaar en wil je de tips graag bewaren voor een ander jaar? Bewaar dit bericht dan op een van je borden op Pinterest! Dat kan heel makkelijk door over onderstaande foto heen te scrollen.

makkelijk kerstdiner voor kinderen kidsproof kerst - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment