makkelijk hanger kerstboom knutselen voor kerst - banner

Knutselen voor Kerst: hanger voor de kerstboom

Sinterklaas is het land alweer uit, dat betekent dat het tijd is om de voorbereidingen voor Kerstmis te gaan treffen. Bij mij blijft de kerstversiering echt buiten de deur (nou ja, op zolder dan) tot Sinterklaas weg is. Het liefst sjouw ik dan ook al op 6 december de boom naar beneden toe, om hem helemaal te gaan decoreren. Het staat altijd zo enorm gezellig vind ik! Lampjes erin, een flinke voorraad lelijke ornamenten, een paar slingers en ik ben er klaar voor hoor! Het leukste vind ik het, om ook nog wat zelfgemaakte versiering in de kerstboom te hangen. Omdat de herfst zich prima leent om gezellig met zijn allen te gaan knutselen voor Kerst, hebben wij al een leuke hanger voor de kerstboom gemaakt.

Met chenilledraad als basis maak ik makkelijk en snel een mooie hanger voor in de kerstboom. Chenilledraad is makkelijk te knippen, te buigen in elke vorm die je maar leuk vindt en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ik heb een ritje naar de Action gemaakt om verschillende kleuren chenilledraad met glitters te kopen, maar er zijn nog veel meer kleurencombinaties te koop. Ik vind de glitters wel lekker kerstig, daarom heb ik hiervoor gekozen.

Van het chenilledraad knip ik eerst een lang stuk. Dit wordt de basis voor de kerstboom. Vervolgens knip ik een aantal kleinere stukken: dit worden de takken van de kerstboom. Ik draai de takken om de boom heen. Hierna rijg ik strijkkralen aan de takken om er een nog vrolijker geheel van te maken. Zo lijkt het net alsof er ballen in de boom hangen! Ten slotte maak ik een stukje touw wat ik dichtgeknoopt heb vast aan de bovenkant van de boom. Dit doe ik heel makkelijk door het touw er overheen te leggen en het topje van de boom hier overheen te vouwen. Het blijft nu vanzelf goed zitten!

Jouw zelfgemaakte hanger is nu klaar om in de kerstboom te hangen! Superleuk om met de kinderen te knutselen op een druilerige middag. Hoe leuk als ze na jaren nog steeds hun zelfgemaakte hangers in de boom vinden!?

Wil je deze toffe hanger op een later moment zelf maken? Bewaar hem dan op een van je borden op Pinterest!

makkelijk hanger kerstboom knutselen voor kerst - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment