stadswandeling Eindhoven - banner

Uit tijdens Corona: Stadswandeling Eindhoven

In deze tijd, waarin we vooral heel veel binnen zitten met zijn allen, is het fijn om er af en toe eens even uit te gaan. Echt op stap gaan kan natuurlijk niet, de horeca is immers gesloten. Wat wel kan is lekker wandelen… Stadswandeling Eindhoven heeft een heel goed alternatief bedacht voor een dagje uit in de buitenlucht waarbij je ook nog eens aan je beweging komt. Met deze stadswandeling maak je namelijk een, de naam zegt het al, wandeling in Eindhoven waarbij je diverse horecagelegenheden aandoet. Voor ons de kans om er weer even echt uit te zijn, voor de werknemers in de horeca een kans om weer even echt hun vak uit te oefenen.

Hoe werkt het?

Via de website van Stadswandeling Eindhoven kun je een kaartje kopen. Voor €3,50 per persoon kun je al lekker een middagje wandelen. Er zijn twee tijdvakken waaruit je kunt kiezen: van 12.00 – 14.30 en van 14.30 – 17.00: een lekkere lunchwandeling of een walking dinner dus! Je krijgt dan ruim van tevoren de benodigde PDF-bestandjes in je mailbox. Naast de route staan er ook diverse leuke weetjes, een aantal vragen en enkele opdrachten in het bestand. En, last but not least: een menu met daarin de aanbiedingen die de deelnemende horecazaken geselecteerd hebben voor de wandelaars. Voor €5,- krijg je bij iedere zaak iets te eten en iets te drinken. Je mag zelf bepalen of je iedere zaak aandoet of dat je slechts bij een paar zaken een hapje en een drankje nuttigt. De totaalbeleving bestaat natuurlijk wel uit een mini-etentje bij iedere zaak, haha.

Uit tijdens Corona

Voor ons voelde het echt even alsof we uit waren in deze tijd waarin Corona het nieuws overheerst. Natuurlijk eten we de gerechten niet op bij de horecazaken zelf, maar zoeken we een stukje verderop een plekje om het toch coronaproof te houden. Door het bestellen bij de zaken zelf en de gastvrijheid en vrolijke gezichten van de ondernemers hebben we echt het gevoel er even helemaal uit te zijn.

Aangezien het een ronde is, maakt het niet zoveel uit bij welke horecatopper je de route begint. Wij starten de wandeling met een heerlijk worstenbroodje van Houben en een bakje koffie bij Anne & Max. Dit snoepen we in een nabijgelegen parkje gezellig samen op. Hierna wandelen we door naar Radegast 040. Wat een verwennerij hier! Een heerlijke bun met een worstje met lekker pittige saus en een speciaalbiertje erbij. Aanrader hoor!

Dan maken we een flinke wandeling vanuit het centrum van Eindhoven naar het mooie Strijp S. Bij Stories snoepen we van heerlijke sticky balls met een bekertje gluhwein. Omdat we al een paar hartige gerechten over hebben, en niet zo’n zoetekauwen zijn, slaan we de koffie met blondie bij Zwartwit Koffie over voor dit keer en lopen door naar de Dommelstraat. Bij Grillbar Dommel 18 hebben ze heerlijke pullen park met een gerookte kippenvleugel voor ons klaar staan. Een beker warme chocolademelk met een scheutje rum maakt het helemaal af: genieten hoor!

Onze laatste stop is op Stratumseind. Bij cafe Spijker gaan we naar binnen en daar kiezen we een speciaalbiertje uit, via de tussendeur lopen we naar de Thomas waar we een lekker stukje slow cooked Asian buikspek voorgeschoteld krijgen. In de laatste winterse zonnestralen van vandaag genieten we van dit lekkers waarna we moe maar voldaan huiswaarts keren. Wat ons betreft een aanrader! Bij thuiskomst check ik de mail: we hebben de antwoorden op de quiz ontvangen zodat we thuis nog even na kunnen bespreken wat we allemaal gezien en gedaan hebben. Heerlijk om weer even echt uit te zijn in deze tijd!

Volg de Stadswandeling 040 op Instagram voor de laatste info! In principe vindt er ieder weekend een culinaire wandeling plaats.

Wil je dit uitje bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

uit tijdens corona - pinterest

Deel deze post via

2 thoughts on “Uit tijdens Corona: Stadswandeling Eindhoven

    • Hallo!
      Wat leuk dat je het artikel gelezen hebt! Ik organiseer de route niet, ik heb er alleen een blog over geschreven. Normaliter komt de route op zaterdag voor 10.00 in je mailbox, anders kun je wellicht even contact opnemen met de organisatie? Dan is er vast iets misgegaan… heel veel plezier tijdens de wandeling!

Leave a Comment