Zonsondergang Vane Skybar

Vane: gastronomisch hoogtepunt in Eindhoven

Als je door Eindhoven loopt zie je veel hoge gebouwen staan. Zou het niet tof zijn om op grote hoogte te genieten van een hapje of een drankje en zo over de stad uit te kunnen kijken? Ik heb goed nieuws voor je: dat kan!

Vane Skybar

Vane

Op de Vestdijk, in de Groene Toren, zit namelijk restaurant en skybar Vane. Vane is Engels voor vaan, hiermee wordt in dit geval een windvaan bedoeld. Je hebt vanuit de skybar namelijk een panoramisch uitzicht over de stad Eindhoven. Je kunt alle windrichtingen in kijken. De cocktailkaart is ook ingericht aan de hand van de vier windrichtingen.

View Eindhoven Vane Skybar

Grote hoogte

Als je beneden de Groene Toren binnenstapt kom je in de entree van het Eindhovense NH Collection Hotel. Vanuit de entree pak je de lift naar de 13e verdieping, de laatste verdieping loop je per trap. Je komt dus uit op de 14e verdieping van het hotel. Zodra je deze etage bereikt zie je het al: wat een prachtig uitzicht! Ik weet niet waar ik moet kijken, zo gaaf is dit!

Sbagliato Cocktail Vane Skybar Tessmanian Devil Cocktail Vane Skybar

Cocktail

Maar goed, Vane is een cocktailbar. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet minstens één cocktail uit ga proberen. Tess Posthumus, afgelopen jaar vierde geworden in de International Bartender of the Year verkiezing, bedacht een groot aantal cocktails die op de kaart staat.

Alles ziet er zo lekker uit! Na even twijfelen ga ik voor de Sbagliato. Een mix van rode vermouth, Campari en prosecco. Vriendlief kiest voor de Tessmanian Devil, een pittige cocktail met onder andere gin en Tabasco. Zodra de cocktails op tafel staan voel ik me nog gelukkiger worden dan ik al was: het zijn ware plaatjes!

Dutching Cherries Cocktail Vane Skybar Postduif Cocktail Vane Skybar

En nog eentje…

Buiten zitten is heerlijk en de Brabantse nazomer zorgt overdag voor heerlijke temperaturen. Wat later op de avond begint het toch wat harder te waaien. We gaan binnen zitten en bekijken de cocktailkaart nogmaals. Ik ga nu voor de Dutching Cherries. Een heerlijke combinatie van jenever, diverse chocolade likeuren en enkele kersenlikeuren. Ergens doet me dit denken aan een kersenbonbon. Hoe dan ook: een feestje in de mond, en wederom een lust voor het oog.

Vriendlief kiest voor de Postduif. Een cocktail met onder andere rum, Ceylonthee likeur, ananassiroop en limoensap. Met name de gegrilde ananassiroop zorgt voor een ware smaaksensatie!

Inktviskroketten Vane Skybar Krabpoten Vane Skybar

Even proeven

Op de kaart zien we ook diverse heerlijke hapjes staan. Of ze net zo lekker smaken als ze beschreven zijn willen we natuurlijk wel even testen. We nemen letterlijk de proef op de som. We bestellen gefrituurde krabpoten en inktviskroketten. Wat een genot! Met name de inktviskroketten zijn een feestje in je mond. Iets met een engeltje en een tong geloof ik ;-)… De zwarte vulling ziet er bijzonder uit, de smaak is nog specialer. Als je van inktvis houdt echt een aanrader!

Koffie Vane Skybar

Koffie na

We bestellen nog een kopje koffie. Nou ja, een kopje koffie… De koffie wordt geserveerd met een plateau met melk en suiker en….macarons! Als je me ergens blij mee kunt maken zijn het wel macarons! Een schot in de roos dus, haha. Ik maak nog één foto van de prachtige zonsondergang en besluit: hier gaan we zeker nog een keer eten. Ik ben benieuwd naar de kookkunsten van chefkok Casimir Evens en kom graag een keer terug!

Zonsondergang Vane Skybar

 

Deel deze post via

Leave a Comment