knutselen winterthema - banner

Knutselen in winterthema: maak een sneeuwpop

Nu de kids een stuk vaker thuis zijn, en er aan de sluiting van de scholen en het thuisonderwijs voorlopig nog geen einde lijkt te komen, vind ik het leuk om gezellig met ze te gaan knutselen. Mijn zolder staat vol met leuke knutselmaterialen, dus mogelijkheden te over. Mocht je echter geen zolder vol materialen hebben kun je ook met knutselspullen die je gewoon bij de supermarkt haalt een heel eind uit de voeten.

Knutselen in winterthema

Het knutselen in een thema vind ik altijd erg leuk, aangezien het momenteel winter is kies ik voor een winterthema. We gaan een sneeuwpop knutselen! De basis voor deze sneeuwpop is een wit kartonnen bordje. Een plastic bordje volstaat ook: mocht je willen schilderen gaat dit echter iets moeilijker op een plastic bord. Uit het midden van het bord knip ik een cirkel: dit wordt het hoofd van de sneeuwpop. De rand die overblijft wordt het lijf van de sneeuwpop. Het hoofd maak ik met een paar nietjes vast aan het lijf. Lijmen kan ook, daar had de knutselende kleuter echter het geduld niet voor ;-).

Uit wat gekleurd papier knip ik de hoed van de sneeuwpop. Mocht je nu geen gekleurd papier in huis hebben kun je hier natuurlijk ook een pagina uit een tijdschrift of reclamefolder voor gebruiken. Met chenilledraad (pijpenragers) maken we de armpjes. Eerst maak ik aan beide zijden van het lijfje een gaatje met een perforator. Hier haal ik het chenilledraad doorheen. Ook met een cocktailprikker kun je overigens prima gaatjes in het bordje maken. We moeten nu eenmaal even roeien met de riemen die we hebben!

De jongste is inmiddels aan het knippen geslagen: uit gekleurd papier worden snippers geknipt die we op het lijfje gaan plakken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, en ook hier kun je ervoor kiezen om tijdschriften of reclamefolders te gebruiken voor de snippers. Met diverse knutselmaterialen die we thuis nog hebben liggen wordt de sneeuwpop versierd.

De neus maken we van papier, de mond wordt getekend met stift en voor de ogen gebruiken we wiebeloogjes. De ogen kun je natuurlijk ook prima op het gezicht tekenen: ik kan me voorstellen dat je niet standaard wiebeloogjes in het assortiment hebt zitten thuis, haha. Uit een stukje stof wat we nog hebben liggen knippen we een reep: dit wordt de sjaal van de sneeuwpop. Bijkomend voordeel is dat de nietjes waarmee het hoofd aan het lijf vastgeplakt zitten ook niet meer zo opvallen nu. Ten slotte plakken we de hoed op het hoofd van de sneeuwpop en hij is klaar.

Eventueel kun je een touwtje aan de bovenkant maken waardoor je het knutselwerk voor het raam kunt hangen. Ben je op zoek naar meer knutselinspiratie? Check dan eens mijn andere blogs in de categorie Fröbel.

Wil je gaan knutselen in een winterthema en dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding.

knutselen in winterthema sneeuwpop - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment