winegums van echte wijn - banner

Zelf winegums maken van echte wijn!

Je kent ze vast wel: die zoete zachte snoepjes in alle kleuren van de regenboog. Winegums. Superlekker, maar ondanks de naam zit er geen wijn in. Waarom heten het dan winegums? Dat is omdat de bedenker van deze zoete snoepjes zijn experiment zo goed gelukt vond dat hij het vergeleek met een goed glas wijn. Er zit dus helemaal geen wijn in de winegums! Ik besluit om daar maar verandering in te brengen. Doe jij niet aan Dry January en heb je zin in het echte werk als het om winegums gaat? Lees dan verder om te weten hoe je zelf winegums maakt van echte wijn.

Voor het maken van dit recept heb ik 250 ml wijn nodig. Je kunt hierbij kiezen voor rood, wit of rosé. Kies de wijn die jouw voorkeur heeft. Naast de wijn heb ik ook 100 gram kristalsuiker (tja, het blijft snoep natuurlijk) en 10 gram gelatine gebruikt voor het maken van de winegums met echte wijn. De wijn giet ik in een pannetje (en een beetje in een glas voor mezelf, haha) en dit warm ik rustig op. Als de wijn goed warm is voeg ik langzaam de suiker toe. Deze laat ik al roerend oplossen in de wijn. Ik zorg er wel voor dat de wijn niet aan de kook raakt: goed warm is prima.

De gelatineblaadjes week ik in een bakje met water. Als de suiker goed is opgelost in de wijn roer ik de uitgeknepen gelatineblaadjes door de wijn. Vervolgens pak ik een siliconenvorm, ik heb er zelf een met gummibeertjes gebruikt, en giet hier het wijnmengsel in. Heb je geen vorm dan kun je ook een ovenschaal bedekken met bakpapier en het mengsel hier overheen gieten. Na afloop snijd je er dan kleine vierkantjes van. De vorm zet ik voor minstens 2 uur in de koelkast zodat de snoepjes goed op kunnen stijven. Hierna haal ik ze uit de vormpjes. Ik bewaar de winegums wel in de koelkast, omdat ze anders smelten. Hoe leuk is dit om te serveren bij de vrijdagmiddagborrel?

Ben je op zoek naar een recept voor snoepjes zonder alcohol? Lees dan deze blog eens.

Wil je dit recept bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik dan onderstaande afbeelding om het te pinnen!

winegums van echte wijn - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment