5 Tips voor leuke paas en lente bento lunch

5 Tips voor een vrolijke paas en lente bento lunch

Het is alweer bijna Pasen! Een heerlijke thema om door te trekken in de bentobox! Je kunt er zo’n leuke lunches mee maken! Niet alleen Pasen, ook de lente leent zich er uitstekend voor om een leuke lunchbox mee naar school te geven. Een groot feest als het etenstijd is en de broodtrommel wordt opengemaakt: er verschijnt geheid een lach op het gezicht van de kleine smulpaap! Ik geef je 5 tips waarmee je heel gemakkelijk een prima Pasen bento of een leuke lente lunch kunt maken. Lees je mee?

Vrolijke Vlinderlunch

Tip 1: Vrolijke vlinder lunch

Voor deze lunch heb je echt niet veel tijd nodig. Wel gemakkelijk toch? Bij mij op het werk zijn de weken voor de vakantie altijd extra druk. Ook de weken voor de meivakantie (waar Pasen dit keer in valt bij ons) zijn behoorlijk druk waardoor ik liever niet superveel tijd besteed aan het voorbereiden van de lunch. Ik besmeer een boterham met jam en steek deze uit met een uitsteker in de vorm van een vlinder. Vervolgens rijg ik om een paar snacktomaatjes leuke vlinder bentoringen heen. Deze vrolijke vlinderringen rijg ik ook om een BiFi-worstje heen. Dat is toch een vrolijk plaatje zo!?

Prima paashaas lunch

Tip 2: Prima paashaas lunch

Pasen is natuurlijk niet compleet zonder paashaas! Deze vrolijke snuiter komt ieder jaar weer overal langs om ervoor te zorgen dat de paaseieren verstopt zijn op plekken waar je ze niet zo snel kunt vinden. In een heuse Paasbento kan dit leuke dier dan ook niet ontbreken! Ik neem een boterham en steek deze uit met een uitsteker in de vorm van een paashaas. Het begin is al gemaakt! Vervolgens snijd ik een paar plakken van een komkommer af en steek hier ook een paar konijntjes uit. Hier druk ik daarna een gezichtje in met behulp van een stempel. Bij een paar mini-koeienkaasjes leg ik een bentoring met een paashaas erop. Alleen de paaseieren missen nog, haha.

Kiekeboe kuikentje

Tip 3: Kiekeboe kuikentje lunch

Voor deze lunch snijd ik uit een boterham die ik belegd heb met een plak ham een eivorm. Uit de bovenste snee brood snijd ik vervolgens een aantal kartels. Zo lijkt het net alsof het een ei is wat aan het uitkomen is! Met een uitsteker in de vorm van een kuikentje steek ik uit een plak kaas een klein kuiken. Met een beetje boter ‘plak’ ik deze op de plak ham. Vervolgens leg ik de bovenste snee brood er weer bovenop: deze leg ik een klein stukje uit elkaar, zodat het kuiken wel zichtbaar blijft! Kiekeboe!

Een paar aardbeien snijd ik al zigzaggend in. De twee helften haal ik van elkaar af. De bovenste helft leg ik ondersteboven (met de zigzagkant boven) op de onderste helft waardoor het net lijkt of er vrolijke lentebloemen in de bentobox zitten! Een roze paashaas houdt de snoeptomaatjes vast die mee naar school gaan. Het zijn net paaseitjes toch?

Lieve lentelunch

Tip 4: Leuke lente lunch

In deze lunchbox zitten heel veel konijntjes! Met een uitsteker steek ik uit een boterham met kaas een aantal konijnen. Ik zorg er wel voor dat er voldoende boter tussen de boterham en de kaas zit zodat het niet van elkaar af valt. Ik stempel nog een gezichtje in de boterham en de Paasboterhammen zijn klaar! Een paar blaadjesprikkers in een handje snoeptomaten zorgt voor een leuk lentesfeertje. Een kiwi die ik al zigzaggend verander in een mooie bloem past hier perfect bij!

Kip of het ei lunch

Tip 5: De kip of het ei lunch

Wat was er eerst, het kip of het ei? Deze vraag hoor je geregeld voorbij komen. Voor deze lunch heb ik het even heel gemakkelijk gemaakt: de kip is het ei! Met een leuke eivorm in de vorm van een kuiken met bijbehorende kippenpootjes maak je gemakkelijk en snel van een gekookt ei een kuikentje! Pel het net gekookte ei en stop het in de eivorm. Ik maak de vorm altijd even nat voor gebruik: zo gaat het ei er na afloop gemakkelijker uit. Na een paar uur afkoelen haal ik het ei eruit en prik het op de kippenpootjes. Dat ziet er toch geweldig uit?

Uit een boterham steek ik een kuiken met een uitsteker. Net iets leuker dan gewoon twee boterhammen op elkaar! Een paar blauwe bessen leuk ik op met een prikker met een haan erop. Als dat geen lenteplaatje is weet ik het ook niet meer!

Laat jij dit jaar Pasen terugkomen in je bentoboxen? Als je inspiratie haalt uit mijn blog vind ik het leuk als je me tagt als je een foto op social media plaatst: @food_frobel_fun! Je kunt ook de #foodfrobelfun gebruiken, dan vind ik je post ook. Ik ben benieuwd!

Deel deze post via

Leave a Comment