gezonde hapjes lunch - banner

Lekkere en gezonde hapjes voor de lunch

Dat ik het leuk vind om gevarieerde lunches mee te geven en te nemen heb je vast al gezien als je een kijkje hebt genomen op deze website. Het liefste neem ik iedere dag iets anders mee naar het werk. Ik vind het prettig als de lunches naast lekker, ook nog gezond zijn. Hierom deel ik graag een paar lekkere en gezonde hapjes voor de lunch met je. Een klein beetje inspiratie om heerlijke en verantwoorde hapjes mee naar het werk te nemen.

Gezonde hapjes als lunch

Snacken tijdens de lunch, dat klinkt best prima toch? Waarom zou je iedere dag een boterham mee naar het werk nemen als je ook een beetje kunt variëren met je lunch? Deze drie gerechtjes zorgen voor wat variatie, en zijn bovendien ook nog eens slank en gezond!

Rookvleespakketjes

In rookvlees zitten weinig calorieën, weinig vetten en veel eiwitten. Een ideale snack dus als je een beetje gezond wil eten. Ik neem een plakje rookvlees en doe in het midden een lepeltje light roomkaas met wat bieslook. Vervolgens vouw ik het plakje rookvlees dicht en draai het even zodat het goed dicht zit. Hierna knoop ik er een sprietje bieslook omheen. Als dat geen feestelijk pakketje is weet ik het ook niet meer!

Groenten met dip

Groenten vind ik altijd een feestje om mee te nemen naar het werk. Er is zoveel keuze dat je iedere dag iets anders mee kunt nemen. Een dipje bij de rauwkost vind ik ook altijd erg lekker. Wat denk je van Hüttenkäse met een beetje chilisaus? Zo heb je een magere dip die boordevol eiwitten zit. Gebruik je een light-chilisaus dan scheelt dat ook nog eens wat extra calorieën. Ben je op zoek naar meer dips? Check dan deze blog eens voor een paar tips.

Pastasalade op een stokje

Pastasalade doet het altijd goed. Je hem vullen met jouw favoriete ingrediënten waardoor je altijd de perfecte lunch bij je hebt. Doe je de ingrediënten op een stokje, dan heb je heerlijke pincho’s als lunch. Ik kook eerst een beetje farfalle en spoel het af met koud water. Vervolgens rijg ik om en om een stukje farfalle, een kerstomaatje en een mini mozzarellabolletje op een spietje. Ten slotte druppel ik er een beetje pesto overheen om het af te maken. Lekker hoor!

Bovenstaande hapjes kun je natuurlijk meenemen als lunch, ze zullen echter ook niet misstaan op een lekkere borrelplank.

Wil je deze hapjes bewaren op een van je Pinterest-borden? Gebruik dan onderstaande foto.

gezonde lunchsnacks pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment