sinterklaas traktatie gratis printable ozosnel poep banner

Sinterklaas traktatie met gratis printable

Als je in Sinterklaas tijd jarig bent, is het natuurlijk hartstikke leuk om je traktatie ook in Sinterklaas stijl te gieten. Aangezien Sinterklaas altijd op zijn paard rijdt, is een Ozosnel traktatie leuk om te gaan maken. Met de gratis printable uit deze blog, heb je dat heel snel voor elkaar.

Bij ons thuis vinden de meiden alles wat gaat over poep nog steeds erg grappig. Eerder heeft de jongste al een keer poep koekjes als traktatie uitgedeeld.  Nu mag de oudste rond Sinterklaas trakteren. Ik heb voor haar een Ozosnel traktatie gemaakt met, jawel, poep van het paard van Sinterklaas! Deze poep is bovendien in deze tijd van het jaar heel makkelijk te maken. Je kunt nu namelijk overal chocoladekruidnoten kopen. Deze kruidnoten kunnen, met een beetje fantasie, prima door voor paardenpoep! Superleuk en lekker om je traktatie mee te vullen dus. Bijkomend voordeel voor de fans van witte chocolade: deze passen niet echt bij een poeptraktatie, dus die kun je lekker zelf op snoepen!

Sinterklaas traktatie maken

Het maken van de traktatie is echt heel makkelijk. Om te beginnen zoek ik alle witte chocolade kruidnoten uit. Deze bewaar ik in een apart bakje. Voor zolang het duurt althans, want het kan zomaar zijn dat deze al heel snel op zijn! Vervolgens pak ik een stapel kaartenzakjes. Hoe ze echt heten weet ik niet, maar ik gebruik vaak de zakjes die je bij de Action kunt kopen om zelfgemaakte kaarten in te doen voor een traktatie. Deze zijn doorzichtig waardoor je de traktatie goed kunt zien. Bovendien zit er al een plakrand op, waardoor je ze ook gemakkelijk dicht kunt maken. De zakjes liggen in de winkel bij de kaarten. Je betaalt nog geen euro voor 50 stuks, dus voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

Ik verdeel een handje kruidnoten over de zakjes en plak ze dicht. Vervolgens knip ik de geprinte labels voor de traktatie in twee stukken. Zo krijgt ieder zakje een eigen label. Even dubbelvouwen, om het zakje heen doen en met twee nietjes vastmaken. Dan is de traktatie al klaar! Nou ja, even herhalen voor het aantal kindjes wat in de klas zit natuurlijk….

Download de gratis printable zodat je deze alleen nog maar hoeft te printen, knippen en vouwen.

Vind je deze traktatie leuk, en wil je het idee bewaren voor een later moment? Bewaar het dan, met behulp van onderstaande foto, op een van je borden op Pinterest!

sinterklaas traktatie gratis printable ozosnel poep pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment