aftelkalender sinterklaas gratis downloaden

Gratis printable: Sinterklaas aftelkalender

Het Sinterklaasjournaal is alweer een paar dagen bezig. Dat kan maar één ding betekenen! De Sint is bijna in het land! Hoe leuk is het om hier met de kids naar af te tellen. Hoeveel nachtjes is het nog slapen tot pakjesavond?

Deze tijd is al spannend genoeg voor de kids, het is dan prettig om duidelijkheid te kunnen scheppen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een aftelkalender. Vorig jaar deelde ik deze kalender al met jullie. Dit jaar heb ik een wat handzamere variant gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is de kalender downloaden, afdrukken op het formaat dat je prettig vindt en op een clipboard vastmaken of met een touwtje aan elkaar vastmaken. In het laatste geval creëer je een soort scheurkalender om af te tellen tot 5 december.

Het laatste blad is een knipblad: knip de schoenen en de stoomboot uit. Plak de stoomboot op het blad waarop de Sint in Nederland aan zal komen. De schoenen kun je plakken op de dagen dat de kids hun schoen mogen zetten. Zo is het voor iedereen duidelijk wanneer de schoenen gezet mogen worden. Bovendien kun jij zo vast de nodige voorbereidingen treffen ;-)…

sinterklaas aftelkalender

Via deze link kun je de kalender downloaden. Heb jij de kalender uitgeprint? Stuur gerust een fotootje door naar myrthe@foodfrobelfun.nl of tag me op Facebook of Instagram (@food_frobel_fun)!

 

Deel deze post via

Leave a Comment