snel hapje voor Sinterklaas - sint tosti met speculoos - banner

Snel hapje voor Sinterklaas: sint tosti

In Sinterklaastijd staat er hier geregeld iets lekkers op tafel. De rest van het jaar ook natuurlijk, maar in deze tijd van het jaar is het ook nog eens helemaal Sintproof. De kruidnoten en chocoladeletters vliegen om je horen! Hoewel er ook heerlijke gezonde hapjes voor Sinterklaas te maken zijn, mag het ook best wel eens iets minder gezond zijn. Omdat de meiden hier het hele jaar door fan zijn van speculoos pasta, vind ik het leuk om een hapje te maken waarin speculoos terug komt. Dat vind ik stiekem toch wel erg sinterklazig, omdat het me ook een beetje aan kruidnoten doet denken! Weet je dat speculoos pasta, als het warm wordt, een beetje gaat smelten? Dat bracht me op het idee om een lekkere Sinterklaas tosti te gaan maken. Een lekker en makkelijk hapje voor Sinterklaas, wat hier in ieder geval prima in de smaak valt!

Ik gebruik voor de basis van de tosti twee sneden wit brood. Tja, als we ongezond gaan doen dan ook maar goed ongezond! Ik besmeer beide helften met speculoos pasta. Ik leg een snee, met de speculoos kant boven, op een snijplank. Hier leg ik vier plakjes banaan op: in ieder kwart van de tosti eentje. Op de plakjes banaan leg ik een kruidnoot. Vervolgens leg ik de tweede snee brood met de speculoos kant naar beneden bovenop de eerste snee. De buitenkanten van de tosti spray ik in met bakspray, maar insmeren met boter is ook erg lekker! Ik maak voor iedereen een tosti, en leg deze op een rooster in de oven. Na een kleine 10 minuten op 180 graden zijn de tosti’s lekker krokant en is de speculoos lekker smeuïg. Heerlijk! Als snack kun je de tosti in vier stukken snijden, maar in zijn geheel is het een lekker zoet lunch- of ontbijtgerecht.

Wij smullen er in ieder geval heerlijk van!

Wat is jouw favoriete Sinterklaasgerecht?

Bewaar dit recept voor een later moment, op een van je borden op Pinterest. Dat gaat heel makkelijk met behulp van onderstaande foto.

snel hapje voor Sinterklaas - Sint tosti met speculoos - pinterest-2-2

Deel deze post via

Leave a Comment