aftelkalender sinterklaas schoenzetkalender

Leuke en gratis aftelkalenders voor Sinterklaas

Volgend weekend komt de Sint alweer aan in Nederland! Morgen begint het Sinterklaasjournaal weer: ik kijk er al naar uit. Zo leuk om te kijken welke avonturen Sinterklaas en de Pieten weer beleven voor ze in Nederland aankomen! Ik ben benieuwd of dit jaar wel alles vlekkeloos verloopt. Gelukkig is daar altijd Sinterklaas, waardoor uiteindelijk alles wel weer goed komt! De spanning begint hier thuis steeds meer op te lopen. De meiden vragen geregeld hoe lang het nog duurt voor Sinterklaas in Nederland aan komt. Het is dan fijn om een aftelkalender te hebben. Dit geeft de kinderen vaak een hoop rust. Dat kunnen ze wel gebruiken in deze toch al drukke periode. De afgelopen jaren heb ik verschillende aftelkalenders voor Sinterklaas gemaakt. Allemaal met gratis printables. Deze Sinterklaas aftelkalenders of schoentzetkalenders heb ik voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt kiezen welke je gebruikt dit jaar.

Sinterklaas aftelkalender

Een leuke kalender, die niet teveel ruimte in beslag neemt, is de aftelkalender die je op bovenstaande foto ziet. Verschillende plaatjes, die je iedere dag aanpast. Zo kom je steeds een stapje dichter bij Pakjesavond. Het is ook leuk als je de extra plaatjes op een paar pagina’s laat plakken door Piet. Een boot als de intocht is, en verschillende schoenen als de kinderen hun schoen mogen zetten. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn!

slinger schoenzetkalender sinterklaas

Schoenzetkalender slinger

Een schoentzetkalender hoeft helemaal niet saai te zijn! Versier gerust de hele kamer deze Sinterklaas! Met deze Sinterklaas slinger (die eventueel op de slaapkamer van de kinderen gehangen kan worden) kunnen de kinderen zien hoeveel dagen het nog is tot aan pakjesavond. Door wasknijpers te gebruiken kun je aangeven hoe lang het nog duurt en wanneer ze kun schoen mogen zetten. Zo wordt het aftellen naar pakjesavond een groot feest!

schoenzetkalender aftelkalender sinterklaas

Schoenzetkalender op een A4

Heb je nu niet zoveel zin om de hele kamer te versieren en wil je het liever wat kleiner houden? Dan is de schoenzetkalender op een A4-tje wellicht heel handig om te gebruiken. Als de Sint in het land is en de kinderen voor het eerst hun schoen mogen zetten leggen ze dit blaadje erbij. Piet zal dan de vakjes kleuren van de dagen waarop de kinderen hun schoen mogen zetten. De kinderen kruisen zelf de dagen af en weten zo precies hoeveel dagen het nog duurt tot pakjesavond en wanneer ze hun schoen mogen zetten. Dat scheelt weer een hoop vragen (Wanneer mogen we onze schoen zetten? Hoeveel nachtjes nog…?). Je kunt hem hier gratis downloaden.

Je ziet: de keuze is reuze! Print een van deze kalenders uit, zodat de kinderen zelf kunnen aftellen tot pakjesavond. Doordat ze ook weten wanneer ze hun schoen kunnen zetten geeft dit ook meer rust. Bovendien weet Sinterklaas dan ook precies wanneer hij cadeautjes in huis moet halen, komt hij ook niet voor verrassingen te staan 😉

Wil je de komende jaren steeds een andere kalender gebruiken voor thuis? Bewaar dit bericht dan op een van je borden op Pinterest zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

Deel deze post via

Leave a Comment