Knutselen voor sinterklaas peg dolls als decoratie - banner

Knutselen voor Sinterklaas: Peg doll van Sint en Piet maken

Zodra de Sint in Nederland aan komt, zorg ik ervoor dat het hele huis versierd is in Sinterklaas stijl. Van Pietjes die verspreid staan door de woonkamer tot een grote Sinterklaaspop. Ik vind het altijd zo gezellig als de hele huiskamer versierd is! Nog leuker vind ik het om zelf decoratie te maken. Eerder maakte ik al een leuke krans voor Sinterklaas. Die blijf ik leuk vinden om op te hangen thuis. Dit jaar knutsel ik leuke peg dolls van Sint en Piet. Leuke decoratie voor Sinterklaas die je makkelijk zelf kunt maken. Zo breng je nog meer sfeer in huis, en ben je helemaal klaar voor Pakjesavond!

Houten peg doll als Sinterklaas decoratie

Als basis voor deze gezellige poppetjes, gebruik ik de houten peg dolls van de Action. Ze zijn daar verkrijgbaar in verschillende groottes. Voor nog geen euro heb je al een setje van 10 kleine poppetjes of 3 grotere houten poppetjes. Naast deze basis gebruik ik vilt, wit stof, garen, lijm en een pen.

Ik kies ervoor om een pietje met roze kleren en een pietje met blauwe kleren te maken. Je kunt hier natuurlijk iedere kleur voor kiezen die je leuk vindt. Voor de pietenmutsen knip ik rondjes uit het vilt. Een rondje wat iets groter is dan het hoofd van de peg doll wordt de muts van de piet. Door deze tot het midden in te knippen en de zijkanten over elkaar te leggen wordt het een mutsje. Even vast plakken met wat lijm en de basis is gelegd. Daarnaast knip ik een veer uit vilt, deze lijm ik op de muts. Vervolgens knip ik een lapje vilt uit, waar ik de onderkant van de kegel helemaal in kan rollen. Dit wordt het pak van de piet. De muts en het pak lijm ik vast op de piet. Uit wit stof knip ik een strook die ongeveer 8cm lang is. Hier rijg ik draad doorheen. Het draad trek ik aan en knoop dit strak om de nek van de piet: voilà, je hebt een kraag! Nog een paar oogjes tekenen op de piet en hij is helemaal klaar!

Voor Sinterklaas knip ik een mijtertje uit rood vilt, en een kruis uit geel vilt. Deze maak ik vast op het hoofd van Sinterklaas. Wit stof lijm ik om het lijfje heen: dit is de jurk van de goedheiligman. Van een stukje rood vilt maak ik de tabberd. Deze lijm ik om het poppetje heen. Nu hoef ik alleen nog maar een baard te maken van een watje en deze op de Sint te plakken. Ook hier teken ik een paar oogjes op om hem helemaal af te maken, en hij is klaar!

De peg dolls van Sint en Piet staan superleuk onder een stolp, met een paar kruidnoten erbij. Natuurlijk kun je ze overal neerzetten waar je maar wil, zo leuk! Je ziet maar: je hebt heel makkelijk en snel je eigen decoratie voor Sinterklaas gemaakt!
Wil je deze toffe tip bewaren om het later te gaan maken? Met behulp van onderstaande foto kun je hem makkelijk opslaan op een van je borden op Pinterest. Even over de afbeelding heen scrollen en op het Pinterest-logo klikken. De rest spreekt voor zich.

Knutselen voor sinterklaas peg dolls als decoratie - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment