snack hapje koningsdag pizza kroontjes oranje

Gemakkelijke Koningsdag snack: koninklijke pizza

Oranje boven, oranje boven, leve de koning en Maxima! Morgen viert Nederland Koningsdag. Een heerlijk feest waar natuurlijk ook heerlijke hapjes bij horen. Ik vind het heerlijk om lekker in de keuken te staan. Dit keer maak ik een oranje pizza. Prima als avondmaaltijd en leuk om stukjes pizza te serveren als snack. Bovendien is het natuurlijk helemaal super om een stuk pizza te verkopen op de vrijmarkt…hint, hint….

Wat heb ik nodig?

Natuurlijk gebruik ik voor het maken van deze pizza vooral oranje ingrediënten. Zo wordt het zo koninklijk mogelijk! Als basis voor de pizza gebruik ik een pizza-kit waar een kant-en-klare bodem en tomatensaus in zit. Het beleg bestaat uit oranje snoeptomaatjes, oranje paprika, wortel, ui, geraspte kaas en kipreepjes. De wortel en oranje paprika zorgen er bovendien voor dat de pizza een lekker zoete smaak krijgt: de kids zullen er van smullen!

Oranje pizza: ideale snack voor Koningsdag!

Voor het beleg van de pizza snijd ik alle ingrediënten fijn. De ui snijd ik in halve ringen, de paprika in reepjes en de oranje snoeptomaatjes snijd ik in de lengte doormidden. De paprikareepjes en de ui bak ik even kort aan in de pan. Dit doe ik tot de uien glazig zien. De wortel snijd ik in grove stukken. Deze pureer ik met behulp van een staafmixer. Je kunt hier echter ook prima een keukenmachine voor gebruiken.

 

Vervolgens rol ik de pizzabodem uit over een bakplaat. Ik besmeer heb met behulp van de achterkant van een lepel met tomatensaus. Hier over verdeel ik de gepureerde wortel. Hierna verdeel ik de gebakken ui en paprikareepjes en de oranje snoeptomaatjes over de wortelpuree Ik top hem af met wat kipreepjes en geraspte kaas. De kroon op het werk wordt gevormd door stukken wortel waar ik al zigzaggend driehoekjes uit snijd. Zo lijken het net oranje kroontjes! Deze verdeel ik over de pizza waarna ik hem 20 minuten in een oven van 200 graden schuif.

Dat wordt koninklijk genieten van deze heerlijke snack!

Wil je dit makkelijke recept voor een heerlijke oranje pizza voor Koningsdag bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande foto daarvoor gebruiken!

lekkere snack of hapje voor koningsdag - oranje pizza

Deel deze post via

Leave a Comment