Maak een Halloween krans voor aan de deur.

Maak een Halloween krans

Als je me langer volgt, dan weet je dat ik iedere gelegenheid aangrijp om een leuke deurkrans te maken. Voor Sinterklaas maakte ik er al eens een, maar ook voor Halloween kun je prima een gave krans maken voor aan de deur. Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Zo’n krans aan de deur ziet er bovendien erg gezellig uit. Misschien jaagt het de spoken die tijdens Halloween door de straten waden wel de stuipen op het lijf, zit jij lekker veilig binnen… Zonder gekkigheid, het is natuurlijk heerlijk om lekker te knutselen voor Halloween. Het resultaat is superleuk en de kinderen kunnen gezellig meehelpen. Wat wil je nog meer!

Krans voor Halloween maken

Als basis voor deze krans gebruik ik een strokrans. Deze kun je bij het tuincentrum of de Action halen. Je kunt er ook voor kiezen om van karton een krans uit te knippen en hier wat stof omheen te wikkelen zodat hij wat dikker wordt. De basis zie je namelijk niet meer als de krans klaar is, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Naast de krans gebruik ik oranje en groen crêpe-papier, plakband, draad, vilt en lijm. Als alle materialen klaarliggen kunnen we gaan beginnen met knutselen!

Het crêpe-papier knip ik in dikke repen. De oranje repen wikkel ik om de krans heen. Met een stukje plakband aan de achterkant maak ik het uiteinde van het papier vast. Zo is het lekker stevig en kun je, als Halloween voorbij is, het papier er gewoon vanaf halen om een krans te maken voor het volgende themafeest!

Als de hele krans oranje is geworden wikkel ik om een klein stukje wat groen crêpe-papier. Dit sluit ik af met een strik: zo lijkt het net alsof dit het steeltje van de pompoen is. Vervolgens span ik twee draadjes in het midden van de krans. Uit een stuk zwart vilt knip ik vier driehoeken en twee pompoenmonden. Ik neem een driehoekje (het oog van de pompoen) en doe hier wat lijm op. Vervolgens houd ik dit achter een draadje en leg er het tweede driehoekje bovenop. Dit herhaal ik voor het andere oog. Ook de mond wordt op dezelfde manier gemaakt: deze plak ik echter over het linker en het rechter draadje zodat hij goed vast zit.

Het enige wat nu nog hoeft te gebeuren is een lintje aan de bovenkant vastmaken zodat je de krans op kunt hangen. Dit ziet er toch superleuk uit! Met deze krans ben je helemaal klaar voor Halloween, als je durft!

Wil je de krans zelf ook graag een keer maken en wil je dit idee bewaren? Het is leuk als je onderstaande foto gebruikt om het idee voor de krans voor Halloween te bewaren op een van je borden op Pinterest!

Maak een Halloween krans voor aan de deur pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment