gezonde hapjes voor Halloween, maak een monkeyplatter.

Gezonde hapjes voor Halloween: monkeyplatter!

Een monkeyplatter of apenbordje is iets wat hier geregeld op tafel staat. Het is niet alleen gemakkelijk om te maken, je zorgt er zo ook voor dat de kinderen een stuk gemakkelijker aan hun dagelijkse dosis groenten komen! Hier vinden de hapjes altijd gretig aftrek. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om eens een monkeyplatter in Halloween thema te maken. Hapjes maken voor Halloween vind ik sowieso leuk, als het dan ook nog eens gezond is vind ik het des te leuker! Daarnaast kun je zelf prima mee snoepen van deze hapjes: met groenten en een eiwitrijke dip is het een heel verantwoord tussendoortje.

Gezond snoepen met Halloween

Aangezien de pompoen volop aanwezig is tijdens Halloween is dat de basis voor deze monkeyplatter. Niet dat ik er pompoen op ga leggen, de groenten leg ik wel in de vorm en kleuren van de Halloweenpompoen neer. Ik begin met een tripje naar de supermarkt om oranje snoepgroenten te kopen. Wortels en kerstomaatjes zijn hier thuis favoriet! Je kunt natuurlijk ook een oranje snoeppaprika meenemen, die zijn zo lekker zoet!

Vervolgens pak ik een groot rond bord. Ik zet hier twee ronde schaaltjes op met een lekkere en gezonde dip. Aangezien ik altijd Hüttenkäse in huis heb is dat de basis voor de dip. Dit keer kies ik voor wat chilisaus om de dip op smaak te brengen, maar je kunt natuurlijk voor diverse variaties op de eiwitrijke dip kiezen. De schaaltjes met dip vormen de ogen van de pompoen. Hier omheen leg ik de oranje groenten. Een stukje bleekselderij doet dienst als steeltje van de pompoen. Komkommer leg ik neer als de mond en neus. Dit kan natuurlijk ook prima als steeltje gebruikt worden als je geen bleekselderij in huis hebt.

Kijk eens aan: de gezonde hapjes voor Halloween zijn alweer klaar! Makkelijk om te maken en geheid een groot succes! Bij ons in ieder geval wel! Wil je deze monkeyplatter later eens maken en dit idee bewaren op een van je borden op Pinterest? Je kunt onderstaande afbeelding daarvoor gebruiken.

gezonde hapjes voor Halloween, maak een monkeyplatter.pinterest.

Deel deze post via

Leave a Comment