speelboerderij brabant - breehees paardem

Leuke goedkope uitjes voor de zomervakantie

Onze eerste vakantieweek zit er alweer bijna op! Nog vijf te gaan, haha. Ik kan me goed voorstellen dat je, na zo’n jaar met lockdowns, even geen idee hebt wat je met de kinderen kunt gaan doen. Hierom geef ik je 7 tips voor leuke en goedkope uitjes voor tijdens de zomervakantie. Dus of je nu lekker weg gaat of een staycation houdt: met deze low budget tips kom je wel vooruit!

1. Huisnummerbingo

Een spel wat superleuk is en helemaal niets hoeft te kosten is huisnummerbingo. Teken een bingokaart of gebruik de gratis printable die je hier kunt vinden. Zorg ervoor dat er nummers op staan die een ook daadwerkelijk te vinden zijn in de wijk, anders duurt het zo lang…haha. Je kunt er eventueel een prijsje aan verbinden: als je bingo hebt mag je kiezen wat we vanavond gaan eten bijvoorbeeld! Naast het feit dat je een hele gezellige middag of ochtend hebt met zijn allen komen jullie zo ook nog eens gemakkelijk aan wat extra stappen…

2. Naar de kinderboerderij

Wat ik zelf altijd een leuk idee vind, is een middag naar de kinderboerderij. Vroeger waren mijn opa en oma beheerder van de kinderboerderij bij ons in het dorp, dus ik heb er al heel wat uurtjes doorgebracht! De kinderen kunnen er lekker knuffelen met de dieren, en als je er naartoe wandelt heb je gelijk wat stappen gezet. Bovendien kun je ze zo ook leren waar het eten vandaan komt: de eieren komen van de kip, melk van de schapen, geiten of de koeien etc. Neem wat oud brood mee of wat restjes groenten en geef het daar af: dan hebben de dieren ook een beetje afwisseling op het menu.

3. Houd een speurtocht

Wat ik vroeger met mijn broertje en zusje vaak deed, was een speurtocht door de wijk uitzetten. Met stoepkrijt de route tekenen, opdrachten bedenken voor tussendoor en vervolgens met zijn drieën met veel plezier de speurtocht lopen. Je kunt natuurlijk ook zelf voor de kinderen een speurtocht uitzetten. Dit kan door de wijk, maar ook in het bos kun je dat prima doen. Werk bijvoorbeeld met gekleurde lintjes. Deze kun je er zodra je het punt passeert weer vanaf halen om milieuvervuiling te voorkomen. Als je afspreekt dat lintjes in een bepaalde kleur voor een opdracht staan maak je het extra leuk! Maak een blad met opdrachten zoals ‘ren drie rondjes om de boom’, ‘zeg het alfabet op’ of verzin zelf iets geks. Als je aan het einde van de speurtocht op een leuk terrasje uitkomt heb jij er ook nog iets aan, haha.

4. Bezoek de bieb

Vaak worden, in de vakanties, leuke activiteiten georganiseerd in de plaatselijke bibliotheek. Denk aan voorleesmiddagen of een knutselmiddag. Ook met het uitzoeken van een leuk boek kunnen de kinderen al even zoet zijn. Bijkomend voordeel is dat de kids er ook nog eens iets van opsteken als ze met hun neus in de boeken zitten!

leuke speeltuinen eindhoven en omgeving - natuurspeeltuin best

5. Ga naar de speeltuin

Een speeltuin is natuurlijk altijd een goed idee! Vaak gratis, en de kinderen kunnen zich er uren vermaken. Neem zelf een goed boek mee, en ook jij hebt het prima naar je zin! Ik schreef al eerder een blog over leuke speeltuinen in de omgeving van Eindhoven. Deze kun je hier terugvinden. Er is altijd wel een leuke speeltuin in de buurt!

6. Bezoek een tuincentrum

Wat de dames hier altijd leuk vinden is het bezoeken van een tuincentrum. Echt een leuk goedkoop uitje voor de zomervakantie! Naast de vele planten hebben ze vaak ook wel wat dieren, zoals bijvoorbeeld vissen. Hier kunnen de kinderen zich dan ook even aan vergapen. Niet iets waar je direct aan denkt als het gaat om leuke, goedkope uitjes voor de zomervakantie, wel superleuk om te doen!

7. Ga lekker picknicken

Eten moet je toch, dus een picknick kost je hoogstwaarschijnlijk amper iets extra’s! Wel iets verwacht ik, want je pakt vaak toch iets meer uit dan met de boterham met kaas die je thuis eet. In de ochtend kun je al lekker gaan voorbereiden met de kinderen: broodjes smeren, groenten en fruit snijden en het drinken klaarzetten. Als het tijd is om te gaan stop je alles in een (koel)tas en ga je naar een leuke plek: dit kan natuurlijk ook in de speeltuin in de wijk zijn! Wat een feest om gezellig buiten te kunnen eten samen! Superleuk ook als je allemaal lekker zomers gekleed gaat (mits het weer het toelaat natuurlijk, haha). Wat denk je van een leuk zomers jurkje voor de meiden, een stoere korte broek voor de jongens en een leuke polo voor papa? Zo kom je deze zomerse picknick zeker goed door!

Wil je deze tips met leuke, goedkope uitjes voor de zomervakantie zeker onthouden? Bewaar de blog dan op een van je borden op Pinterest!

leuke goedkope uitjes voor de zomervakantie - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment