makkelijke detox sapkuur juizs banner

Makkelijke detox sapkuur

Na een periode van iets minder goed op mijn eten letten (lees: geen kcal meer tellen, in het weekend een wijntje meer en minder sporten door een druk schema) is het tijd om mijn lijf weer even te resetten. Hoe kan ik dat het beste doen? Besluiten om ‘vanaf maandag’ weer gezond te gaan eten werkt duidelijk niet voor mij. Ik blijf die maandag maar voor me uit schuiven waardoor het ongezonder eten maar niet uit mijn systeem komt. Dit keer heb ik even een zogenaamde harde reset nodig om weer back on track te komen. Een sapkuur lijkt me wel wat. Maar om nu iedere dag uren sapjes te gaan persen zie ik niet per se zitten. Een makkelijke detox sapkuur, dat zou ideaal zijn!

Juizs

Juizs blijkt de redder in nood. Ze bieden op hun website diverse sapkuren aan. Van 3-7 dagen en van hele dagen sapjes tot een sapkuur ’till dinner’. Bij de laatste variant drink je overdag sapjes, en eet je ‘s avonds wel een lichte vegetarische maaltijd. Omdat ik echt behoefte heb aan een harde reset voor mijn lijf kies ik voor de 5-daagse variant waarbij ik alleen maar sapjes drink. Deze variant mag ik van Juizs proberen, dus die kans grijp ik met beide handen aan! Superfijn dat de sapjes kant en klaar zijn, zo heb je een echte makkelijke detox sapkuur en zijn er geen smoesjes meer om niet te hoeven starten.

makkelijke detox sapkuur juizs

Voor de sapkuur

Bij het bestellen van de sapkuur geef ik aan voor welke variant ik ga. Ik kies voor de 5-daagse All Day sapkuur. Hier zit ook een coaching bij. Heel fijn vind ik het, dat ik aan kan geven op welke dag ik mijn sapkuur graag bezorgd wil hebben. Het is wel praktisch als je zelf thuis bent, omdat de sapjes koel bewaard dienen te worden. Via de bezorglink kan ik precies volgen waar de bezorger is, zodat ik bij wijze van spreken de deur al open heb voor hij aangebeld heeft.

De sapjes worden in een grote doos met koelelementen bezorgd. Zo komen de koudgeperste sappen ook nog koud aan. Belangrijk is wel dat je voldoende plek hebt in de koelkast, omdat je alle flesjes ook direct koud weg moet zetten. Naast de sapjes zit er een boekje in met uitleg over de afbouw- en opbouwdagen. Het is namelijk belangrijk om niet cold turkey te beginnen met de sapjes, maar om het wel goed voor te bereiden. Dit kan door middel van de afbouwmenu’s. Hier staan recepten in waardoor je jouw lichaam langzaam kunt voorbereiden op de detox. Je bouwt de ‘giftige’ stoffen die je inneemt af. Dat betekent dat je zo veel mogelijk vegetarisch eet, en geen koffie en alcohol drinkt. Dit moet je dus echt even inplannen…

Daarnaast zit er ook een boekje in met daarin de dagmenu’s: welke sapjes pak je op welk tijdstip? Fijn om te weten waar ik aan toe ben tijdens de sapkuur!

Makkelijke detox sapkuur

Doordat alle sapjes kant en klaar worden aangeleverd hoef ik zelf niets meer te doen. Nou ja, even kijken op welk moment ik welk sapje pak en zorgen dat de sapjes koud staan. Dat is nog wel te overzien, haha.

De eerste dag gaat prima! Zodra ik beneden kom pak ik een glas lauw water met zout en citroensap. Deze drink ik met een rietje op, om te voorkomen dat het glazuur van mijn tanden wordt aangetast. Even door de zure appel heen bijten… Lekker is anders, maar het is te doen. Om 9.00 uur pak ik een gembershotje. Omdat ik deze zelf ook wel ooit maak ben ik gewend aan de smaak: ik vind het best lekker! Om 11.00 uur begin ik met het een smoothie. Doordat het eerste echte sapje pas zo laat gedronken wordt doe ik ook aan intermittent fasting. Hierbij gaat het om wanneer je eet, niet wat je eet. Er is een langere periode waarin je niet eet doordat je pas laat begint met de sapjes. Dit is de eerste dag even wennen, vanaf de dinsdag (voor mij dag 2) gaat dit echter prima. Er zijn gedurende de dag voldoende sapjes ingepland. Ik vind ze allemaal prima smaken! Nu ben ik zelf al van de groenten- en fruitsapjes, dus ik kan me voorstellen dat het even wennen is als je die nooit drinkt.

Het ‘niet-eten’ went erg snel. De derde dag had ik even een dipje…voor mijn gevoel duurt het nu wel erg lang. Dag 4 ben ik echter weer vol goede moed begonnen waarna ik fluitend tot en met dag 5 heb volgehouden. Het eten heb ik niet echt gemist, en ik voel mee een stuk energieker. Het klinkt als een reclamepraatje maar het is echt zo! Daarnaast is de coaching via de filmpjes op de site en WhatsApp ook heel erg fijn. Dat geeft een extra stimulans en goede tips om het langer vol te kunnen houden.

Aan het einde van de week gaf de weegschaal 1,5 kg minder aan. Voor mijn gevoel is dat alleen vocht, maar het klinkt wel leuk…haha. De reden waarom ik met deze detox begon was om mezelf even een harde reset te geven als het gaat om gezond eten. Ik merk dat ik nu, na de kuur, veel makkelijker naar gezonde dingen grijp. Het is zonde van de sapkuur om nu direct weer naar snoep, chips en alcohol te grijpen. Qua thee ben ik meer groene thee gaan drinken, en verder vooral water. De koffie laat ik voorlopig even staan, die heb ik de afgelopen week niet gemist.

Wil jij dit ook?

Deze detox van Juizs is te bestellen via hun website. Je kunt kiezen uit een kuur van 3, 5 of 7 dagen. Daarnaast kun je ook kiezen of je voor een hele dag sapjes wil (All day) of dat je het avondeten wel ‘met de pot mee’ wil eten (Till dinner). De sappen zijn ook los te bestellen, als je wil kijken of het iets is. Wil je zelf een kuur proberen? Tot en met 30 april is er de kortingscode: TILLDINNER met 20% korting op alle Till Dinner sapkuren. Wil je na de sapkuur wel weer iets snacken? Denk dan eens aan een van deze gezonde hapjes! Heb jij al ooit een detox of sapkuur gedaan?

Deel deze post via

Leave a Comment