pannenkoekendag tips

Tips voor Pannenkoekendag

Iedere derde vrijdag van maart is het Nationale Pannenkoekendag! Nu is het in huize Food Frobel Fun altijd tijd voor pannenkoeken, maar een keer extra hierbij stil staan kan nooit kwaad natuurlijk. Hierom deel ik wat tips met je om van Pannenkoekendag een succes te maken.

Ontbijt met pannenkoeken

Ik begin de dag geregeld met een lekkere pannenkoek. Met een lekkere en gezonde pannenkoek heb je gelijk een goed begin van de dag! Een voordeel vind ik dat je pannenkoeken de avond van te voren vast kunt bakken. ‘s Ochtends hoeven ze dan maar 5 minuten op 200 graden in de oven en je lekkere ontbijt is klaar! Mijn makkelijke pannenkoeken maak ik van een geprakte banaan, gemengd met twee eitjes en drie eetlepels havermout. Even mixen en bakken maar! Met een topping van kwark en fruit heb je een topontbijtje te pakken.

unicorn pannenkoek

Pimp je pannenkoek

Met een beetje kleurstof, een ander vormpje of een leuke topping kun je makkelijk jouw pannenkoek pimpen. Wat denk je van een Koekiemonster? Of juist een unicorn-pannenkoek? Met deze leuke tips voor pannenkoekendag kun je genoeg inspiratie opdoen voor een leuke gepimpte pannenkoek.

tips pannenkoekendag

Houd een pannenkoekenfeest!

Als ik hier thuis zeg dat we een pannenkoekenparty hebben wordt er al gelijk enthousiast gereageerd. Ik maak een grote schaal met pannenkoekenbeslag, zet wat toppings op tafel (denk aan kaas, spek, M&M’s, snoepjes, stroop, poedersuiker) en zorg dat de tafel feestelijk gedekt is. Met een pannenkoekengourmet op tafel kunnen de kinderen hun eigen pannenkoeken bakken! Hier vinden ze het echt superleuk om te doen. Iedere pannenkoek kunnen ze versieren zoals zij het zelf leuk en lekker vinden. Wil je zelf ook eens een pannenkoekenfeest organiseren? Hier kun je zelf een pannenkoekengourmet bestellen om er jouw eigen feestje van te maken.

Vier jij pannenkoekendag vandaag ook met een paar lekkere pannenkoeken? Of is dat niet jouw ding? Als je deze tips voor pannenkoekendag graag wil bewaren op een van jouw borden op Pinterest, kun je daar onderstaande afbeelding voor gebruiken.

3 tips om van pannenkoekendag een feest te maken

Deel deze post via

Leave a Comment