Leuke bier hotspots

Tegenwoordig is er overal wel een dag voor te bedenken…vandaag is het bijvoorbeeld Internationale bierdag. Nou, die laat ik niet zomaar aan me voorbij gaan hoor. Een lekker biertje op zijn tijd, vind ik helemaal niet erg! Ik heb een tijdje terug zelfs mijn bierdiploma gehaald, dus een klein beetje verstand heb ik er wel van…al zeg ik het zelf. Nou is het natuurlijk erg leuk om op de dag van het bier (of iedere andere dag van het jaar, haha) een leuke bier hotspot op te zoeken. Weet je even niet waar je heen kunt gaan? Ik heb een paar leuke tips voor je!

Olivier – Utrecht

In Utrecht zit een prachtig biercafé, in een oude kerk. Vlakbij het centraal station van Utrecht ligt dit prachtige café. Als je er binnen komt zie je goed dat het voorheen een kerk geweest is. Boven kun je het orgel nog zien, en tussen de emaille reclameborden voor bier prijkt her en der een beeld wat zo in de kerk zou kunnen staan. Al met al een erg sfeervol geheel. Tel daarbij op dat ze een enorme keuze aan bieren hebben, en je bent in een heuse bierhemel beland!

Van de Oirsprong – Oirschot

In de brouwerij waar vroeger nog Kroon-bier gebrouwen werd, wordt sinds een paar jaar weer echt Oirschots bier gemaakt. Brouwerij Van de Oirsprong heeft een breed scala aan bieren, die allemaal met liefde en passie worden gebrouwen vlakbij het proeflokaal. Van buiten kun je de ketels zo zien staan! Als je hier bent, probeer dan vooral eens een proeverijtje: zo leuk om verschillende biertjes te kunnen proeven! Je favoriet kun je erna in de winkel kopen voor thuis…kun je nog even nagenieten.

bier hotspots - brugge

2Be – Brugge

Ga je liever buiten Nederland een lekker biertje proeven? Dan is een bezoek aan Brugge de moeite waard. Bij 2Be, in het centrum van de stad met een prachtige ligging aan het water, hebben ze een grote keuze aan bieren. Ook hier staat een proeverij op de kaart: je kunt kiezen uit zwaar, licht of regionaal. De proeverijtjes worden geserveerd met wat lekkere kaasjes en worstjes. Wil je liever zelf een keuze maken? Neem dan een kijkje bij de beroemde Beerwall!

Deftige Aap – Helmond

Bij de Deftige Aap, in het centrum van Helmond, ben je welkom voor een heerlijke lunch, een diner of een lekker biertje. Ook hier wordt hun eigen bier gebrouwen, dus als bierliefhebber zou ik zeker een van hun eigen bieren gaan proberen! Ook wanneer je geen bier lust, zul je niet in de aap gelogeerd zijn: er staan genoeg andere drankjes op de kaart.

Bier Central – Gent

De laatste hotspot voor bierliefhebbers die ik wil benoemen is Bier Central, in Gent. In dit café hebben ze 30 bieren op de tap, en ruim 300 bieren van de fles. De keuze is reuze dus! Daarnaast hebben ze ook een kaart met heerlijke gerechten, dus voor een goede bodem kun je er ook terecht. Het café ziet er gezellig uit, met diverse nisjes om te zitten. Ik vind het een heerlijke plek om naartoe te gaan, op de markt van Gent.

Genoeg plekken te vinden dus, waar je de dag van het bier kunt bieren, Ehm…vieren. En ook altijd leuk om op andere dagen van het jaar eens langs te gaan om een lekker biertje te proeven!

Wil je deze tips voor bier hotspots bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande afbeelding voor.

bier hotspots tips - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment