tips dagje Utrecht - rondvaart gracht

Tips voor een dagje Utrecht

Heb je zin om er een dagje op uit te gaan en heb je geen idee wat je kunt gaan doen? Pak eens de trein en ga naar Utrecht! Daar is genoeg te doen voor een romantisch uitje voor twee of een dagje weg met vriendinnen. In deze blog geef ik je tips voor een dagje Utrecht. Voor een dagje Utrecht met kinderen is het Spoorwegmuseum een leuk idee!

Dagje Utrecht

Ok, je bent eruit: jullie gaan gezellig naar Utrecht toe. Leuk om dan in de trein te stappen om er te komen. Het station is namelijk echt midden in het centrum, waardoor je direct bent waar je wil zijn. Als je het station uit komt ben ja vrij snel bij Hoog Catharijne. Een shopping mall waar je gerust een hele ochtend of middag kunt vertoeven. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet zo van het shoppen ben, dus dit sla ik zelf altijd over.

Wat natuurlijk niet kan ontbreken als je in Utrecht bent is een rondvaart over de grachten. Als echte toerist in eigen land moet je dat natuurlijk eens gedaan hebben! Je leert dan de highlights van de stad kennen en krijgt wat achtergrondinformatie over de stad. Er zijn diverse bedrijven waar je een rondvaart kunt boeken, je kunt ook een bootje, waterfiets of kano huren om de grachten rond te gaan: ook erg leuk!

tips dagje Utrecht - domunder

Onder de stad

Na een rondvaart over de grachten is het ook leuk om de stad eens van een andere kant te bekijken. Letterlijk in dit geval, want we gaan een kijkje nemen onder de stad. De bekende Domtoren in het centrum, daar kun je niet omheen. Het is natuurlijk leuk om deze te beklimmen om van het uitzicht te genieten, je kunt echter ook een kijkje nemen onder de Dom. Deze activiteit heet dan ook Domunder.

Eerst krijg je een uitleg over de historie van de Dom. Je leert wat er allemaal op het plein gestaan heeft. Vervolgens kun je wat opgegraven spullen bekijken. Hierna loop je naar het midden van het Domplein waar je via een trap onder het plein uit komt. Hier kom je uit bij archeologische opgravingen. Door middel van een lamp met een sensor en een koptelefoon eraan kom je meer te weten over de vondsten. Er zijn verschillende punten waar de sensor op aanslaat waarna je een verhaal te horen krijgt. Tel daar de gave lichteffecten bij op en je hebt echt een leuk uitje! Trek hier wel even voor uit: je bent ongeveer 1,5 uur bezig.

dagje utrecht - olivier

Drankje doen

Heb je zin om een drankje te doen op een originele plek? Ga dan eens naar Olivier, vlakbij het station. Dit Belgisch Biercafé is gevestigd in een voormalige kerk aan Achter Clarenburg. Waar het vroeger dienst deed als schuilkerk, kun je er nu enigszins verscholen een biertje drinken…of twee…haha. Er zijn nog diverse ornamenten uit de oude kerk aanwezig. Het orgel neemt bijvoorbeeld een prominente plaats in. Naast een ruime keuze aan bieren kun je er ook heerlijk eten! Er staan bijvoorbeeld heerlijke Belgische gerechten op de kaart. Wat denk je bijvoorbeeld van een mosselpannetje? Dan heb je bij mij al punten gescoord hoor! Mocht je niet zo’n bierliefhebber zijn is er natuurlijk ook voldoende andere keuze hoor!

dagje utrecht - humphreys

Hapje eten

Hoewel je bij Olivier prima een hapje kunt eten is het natuurlijk wel leuk om voor het avondeten elders aan te schuiven. Loop eens langs de grachten en ga een hapje eten bij een van de vele restaurantjes aan de oever van de gracht. Bij de Zwarte Vosch kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke authentieke Spaanse tapas.

Een unieke locatie kun je vinden bij Humphrey’s. In de werfkelders onder de stad waan je je haast in Parijs. Er heerst een soort ‘Moulin Rouge’-sfeer in het restaurant waardoor het de perfecte sfeer uitademt voor zowel een diner voor twee als een uitje met vrienden. Tel daarbij een prima wijnkaart op en het feit dat je voor nog geen €30,- een driegangenmenu hebt en je snapt waarom ik fan ben.

Ga erna ook eens een drankje doen in de Drieharingenstraat om de avond af te sluiten. Een gezellig straatje waar je zowel voor een lekker wijntje als voor een heerlijke cocktail terecht kunt!

Heb jij nog een leuke tip voor een dagje Utrecht? Laat het me weten in de comments!

Wil je deze tips bewaren op een van je borden op Pinterest? Gebruik daar dan onderstaande foto voor.

dagje utrecht tips - pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment