Sieraden maken van polymeerklei

Vroeger heb ik geregeld geknutseld met polymeerklei. Al noemde ik het toen nog fimoklei om eerlijk te zijn. De vele verschillende kleuren die er te krijgen zijn zorgen ervoor dat je de mooiste creaties kunt maken. Doordat het maar even in de oven hoeft, en dan keihard is, heb je ook in no time een geweldig resultaat! De meiden hebben zin om sieraden te maken. Meestal gebruiken we hier kralen voor, vandaag gaan we zelf sieraden maken van polymeerklei!

De dames hebben al direct een idee in hun hoofd: het moeten zoete sieraden worden! Waar de een kiest voor een zomerse watermeloen, gaat de ander juist voor snoepjes. Als extraatje maken we nog wat kleine Engelsde dropjes: ze zien er uit om op te eten! We pakken de knutselplacemats erbij en hebben de deegrollers en spatels in de aanslag: wij gaan sieraden maken!

Sieraden maken van polymeerklei

De watermeloen is heel makkelijk om te maken, we rollen een stukje rode klei uit tot een lap van zo’n 3 tot 4 mm dik. Hier snijden we twee pizzapunten uit. Dit is de basis voor de watermeloenen. Vervolgens rollen we een stukje witte klei uit tot het even lang is als de bovenkant van de watermeloen. Dit leggen we er tegenaan. Met een stukje groene klei doen we hetzelfde. Van zwarte klei draaien we kleine rondjes: deze drukken we op de plek waar de ogen komen. Met een half rietje maken we een mondje, waar met roze klei een tong op gemaakt wordt. Nog even met een cocktailprikker de ‘zaadjes’ in de meloen maken, en hij is klaar! De jongste wil er graag oorbellen van maken, dus ik steek een schroefdraadje met een haakje aan de bovenkant van de meloen: hier kan ik straks makkelijk de oorbel aan vast maken.

Voor de watermeloenen de oven in gaan maken we de snoepjes. Van witte, roze en gele klei maken we kleine slangen. Deze draaien we even in elkaar. Dan even bedenken op welke grootte we de spekjes, want dat worden het, willen hebben. Met een scherp mes snijden we ze af op de juiste grootte. Ook hier steek ik een ringetje in de bovenkant, zodat ik er straks makkelijk een ketting van kan maken.

Voor de fun (of voor de barbies) maken we nog een paar Engelse dropjes. Een wit, zwart en roze laagje op elkaar leggen en hier een vierkantje van snijden maakt al een lekker snoepje. Door een wit rolletje in een plakje zwarte klei te rollen en af te snijden krijg je de gevulde doopstaafjes. Ook erg leuk om een paar oorbellen van te maken, haha.

Even afbakken

De gekleide figuurtjes leg ik op een met bakpapier beklede bakplaat. Deze schuif ik voor een kwartiertje in een oven die ik voorverwarmd heb op 140 graden. Maak je iets dikkere figuurtjes moeten ze ook iets langer in de oven.

Als ze uitgehard en afgekoeld zijn is het tijd om de oorbellen en ketting af te maken: de oorbellen maak ik aan het de ringetjes vast en de ketting haal ik door het haakje van het spekje. Zo leuk, dit resultaat!

Wil je zelf ook sieraden maken van polymeerklei? Bewaar deze blog dan op een van je borden op Pinterest, dat gaat heel makkelijk met behulp van de foto hieronder!

sieraden maken van polymeerklei makkelijk - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment