deftige aap helmond hotspot brabant uitje

Deftig bier drinken met vriendinnen

Er is een nieuw restaurant geopend in Helmond. En wat voor één! Gastblogger Erika ging met een paar vriendinnen voorproeven.
entree deftige aap helmond

Aap uit de mouw

Op maandag 9 september jl. kwam de aap letterlijk uit de mouw. Die dag opende restaurant de Deftige Aap haar deuren. Na maanden van voorbereidingen is het oudste pand van Helmond eindelijk open voor publiek. Op de Markt 14, in het centrum van Helmond, ben je van harte welkom voor een
lunch, diner of gewoon een lekker biertje.
winnaar kiele kiele deftige aap helmond

De deftige aap

De Deftige Aap is niet zomaar een restaurant. Zij brouwen hun eigen bier, wat gelijk op de tap komt.
En dat het bier van de Deftige Aap lekker is, is inmiddels wel bewezen. Eén dag voor de officiële opening ontving Mark van den Bogaard, eigenaar en brouwer van De Deftige Aap, een prijs voor één van zijn bieren. Zijn Kiele Kiele was namelijk uitgeroepen tot het lekkerste bier van Brabant.
Dat Mark kan brouwen, is een feit. Maar hoe zit het met het eten? Dat is natuurlijk andere koek. Hiervoor schakelde hij de hulp in van zijn compagnon en neef Anthony. Anthony stuurt de keukenbrigade aan. Met zijn ruime ervaring in gerenommeerde restaurants, moet ook dit goed komen. Met vijf vriendinnen togen wij op een zaterdagavond naar Helmond om te kijken of het echt zo goed is als ze zeggen.
diner deftige aap helmond

Aapjes kijken

Het was maar goed dat we gereserveerd hadden. De hele zaak zat vol. Wij zaten aan een grote tafel met heerlijke stoelen. Ik kreeg een beetje het keukentafel-gevoel. Gezellig kletsen met elkaar én zicht op de open keuken. Het voelt een beetje als aapjes kijken, maar wat is het toch altijd heerlijk om een enthousiaste keukenbrigade aan het werk te zien. De gerechten worden met veel passie en
enthousiasme klaargemaakt. Of we die liefde voor het koken terug zouden proeven, moest nog blijken. Eerst maar eens een keuze maken uit het menu.
makreel
Nu heb ik nogal moeite met keuzes maken dus was ik blij dat er geen tig gerechten op de kaart staan.
Toch was de keuze moeilijk. Het zag er allemaal lekker uit. Er is voor ieder wat wils. Vlees, vis, vegetarisch en pasta. Mijn voorgerecht was de huis gerookte makreel. Het hoofdgerecht bestond uit spaghetti met kippendij gefrituurd in, hoe kan het ook anders, bierbeslag. Het was verrukkelijk. Dat
vond ik, maar ook mijn tafelgenoten genoten. De passie voor het koken proefden wij zeker terug.
kiele kiele deftige aap helmond

In de aap gelogeerd zijn

Wij zijn met ons vriendinnenclubje vooral wijnliefhebbers. Gelukkig zijn er ook een paar vriendinnen die een goed glas bier kunnen waarderen. Want bij de Deftige Aap moeten we natuurlijk een lekker pilsje proeven. We gingen voor de “Limited edition”. We zijn dan geen grote bierkenners, maar naar onze mening moet deze niet gelimiteerd worden. Hij smaakt erg lekker. Maar ook wanneer je
geen bier lust, zul je niet in de aap gelogeerd zijn. Er worden ook een aantal deftige wijnen
geserveerd.
deftige wijn deftige aap helmond

Van Snotaap tot brulaap

Ben je een bierliefhebber? Dan moet je hier echt eens gaan proeven. De bierkeuze is er groot. Natuurlijk! Je kunt er een “gewoon” pilsje bestellen, tripels, stoutbier en alles er tussenin. En wat heel leuk is, er zijn verschillende formaten glazen. Een klein formaat (0,15 cl) noemt men, geheel in stijl, en snotaap. Een gewoon formaat is een “deftige aap” en bestel je een brulaap, dan heb je het grootste glas.
bier deftige aap helmond

Conclusie

Wat een gezellig restaurant is de Deftige Aap! En het ziet er ook nog eens prachtig uit. Het eten is heerlijk en het bier (en de wijn) erg lekker! Of wij teruggaan? Jazeker. Als wij in Helmond zijn, weet ik in ieder geval waar we moeten zijn voor een lunch, borrel of diner. En anders plannen we weer snel een vriendinnendate. Want onze gespreksstof is, in tegenstelling tot het limited edition biertje, ongelimiteerd.
Wil je weten hoe De Deftige Aap eigenlijk aan zijn naam komt? Lees hier het mooie verhaal.
Deel deze post via

Leave a Comment