Datenight thuis met Het Date Pakket

Druk druk druk… een excuus wat we steeds vaker horen om maar lekker thuis op de bank te blijven zitten. Quality time met je partner wil er dan nog wel eens bij in schieten. Echt zin om de deur uit te gaan hebben jullie allebei niet, dus blijf je maar lekker thuis om een serie op Netflix te gaan bingen. Dat kan anders! Voor een romantische datenight hoef je de deur helemaal niet meer uit! Met Het Date Pakket creëer je namelijk je eigen datenight thuis. Hoef je de deur niet uit, en heb je toch een avond waarop je veel tijd aan elkaar kunt besteden. Dat is toch ideaal!? Dus zet de kinderen aan de escaperoom boven, en ga zelf lekker daten beneden of in de tuin!

Datenight thuis, Italian Style

Het Date Pakket is er in verschillende thema’s. Zo zijn er inmiddels al een Night in Paris-pakket, een 1001 nachten-pakket en een Little Italy-pakket verschenen. Wij mogen de laatstgenoemde proberen. Omdat we in de buurt van Eindhoven wonen, wordt het pakket persoonlijk bij ons bezorgd: hoe leuk is dat! Dit is overigens alleen omdat we de allereerste versie van het Little Italy-pakket ontvingen: normaliter wordt het door de post bezorgd.

Direct na de bezorging kan de voorpret al beginnen: wat zit er allemaal in het pakket? Eerlijk is eerlijk, na het openmaken van het pakket weten we nog niets meer. Leuk, want het houdt de spanning voor onze datenight er wel een beetje in. Ik zie dat er vleeswaren en een flesje wijn in zitten, deze zet ik vast koud. Verder zie ik een worst, een programmaboekje en een hele hoop ingepakte enveloppen / cadeautjes. Spannend…!

Tipje van de sluier

Natuurlijk ga ik niet precies vertellen wat er allemaal in Het Date Pakket zit, dit zul je toch echt zelf moeten ervaren! Wel kan ik een tipje van de sluier oplichten. Zo zit er een link in naar een bijpassende Spotify-playlist, om helemaal in de juiste sfeer te komen. Een tafelkleed zorgt ervoor dat de tafel (of de grond, als je voor een picknick gaat) net lijkt op een tafel uit een Italiaans restaurant. Een niet-storen bordje kun je vast bij de deur zetten: dan weet iedereen die langs komt dat ze weer om kunnen draaien!

In het programmaboekje zitten een aantal vragen die je aan elkaar kunt stellen. Om het Italiaanse schepijs te breken zeg maar…. Ook zitten er een aantal hilarische opdrachten in. Superleuk om met zijn tweetjes te doen! Zo hebben wij van marshmallows en spaghetti geprobeerd om een zo hoog mogelijke toren te maken…erg grappig om te doen. De opdrachten zijn vooral leuk vanwege het verrassingseffect, dus ik ga niet alles verklappen!

Wat vind ik ervan?

Ik vind Het Date Pakket echt een aanrader. Superleuk om thuis eens een avond uit te zijn! Er is aan alles gedacht: van lekkere hapjes tot een heerlijk Italiaans drankje! Qua hapjes en drankjes kun je bij het bestellen ook je voorkeur opgeven: Vega en / of alcoholvrij is ook een optie. Doordat bijna alles wat je nodig hebt in het pakket zit (een borrelplankje moet je bijvoorbeeld zelf even uit de kast pakken) is het erg compleet. Je bent geen tijd kwijt aan de voorbereidingen, dus drukdrukdruk is geen excuus!  Wat mij betreft is het een superleuk initiatief, en gaan wij zeker nog vaker een avondje thuis daten!

Wil je dit idee graag bewaren voor later? Pin het dan met onderstaande afbeelding op een van je borden op Pinterest.

datenight thuis Italian style pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment