leuk uitje met kinderen in limburg - mattel play sevenum - roller disco

Leuk uitje met kinderen in Limburg: Mattel Play in Sevenum

Aangezien we in Brabant wonen, is een uitje naar Limburg niet heel erg ver weg. We zijn al eens in Toverland geweest, en een tijd terug hebben we ons verbaasd toen we in het bijzondere museum Mind Mystery waren. Toen ik op zoek was nar een leuk uitje met kinderen in Limburg kwam ik al snel bij Mattel Play in Sevenum uit. Hier vind je diverse themawerelden, die de kinderen kennen van televisie. Hoewel de indoor schreeuwpaleizen me normaliter niet zo aanspreken, lijkt dit me wel een leuk park. De herkenbare karakters spreken zowel mij als de kinderen erg aan. De moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen dus!

leuk uitje met kinderen in limburg - mattel play sevenum - bob de bouwer

Indoor speeltuin in Limburg

Bij aankomst op het grote parkeerterrein zie ik al dat er in het pand van Mattel Play in Sevenum diverse attracties bij elkaar zitten. Zo is er ook van alles te doen voor oudere kinderen, en er is een ABC-restuarant. Zo kun je eigenlijk met gemak een hele dag vertoeven op deze plek, ideaal! Wij brengen een bezoek aan Mattel Play en ik zie al direct dat dit niet zomaar een indoor speeltuin is. Overal zie ik themawerelden. Onder andere Bob de Bouwer, Brandweerman Sam, Angelina Ballerina en Thomas de Trein hebben hier hun eigen wereld. Heel gaaf om te zien hoe alles tot in de kleinste details is uitgewerkt. In de wereld van Brandweerman Sam schieten de vlammen ook echt uit de huizen en kunnen de kinderen via een stang weer naar beneden glijden om aan de vlammen te ontsnappen. De kinderen kunnen kiezen of ze een brandweerauto besturen of toch liever voor de reddingsboot gaan. Ze vinden het maar wat stoer! Ook de wereld van Bob de Bouwer en Thomas de Trein vinden de meiden erg leuk.

Hun aandacht gaat echter al snel uit naar de wereld van Angelina Ballerina. Er is een echte kleedkamer, waar de dames een tutu aan doen en aan de barre vast wat rek en strekoefeningen doen. Hierna gaan ze het podium op waar ze hun danskunsten vertonen. Al snel wordt dit een gekke show met een tutu als pruik en wordt er hardop gelachen!

leuk uitje met kinderen in limburg - mattel play sevenum - lego

Twee verdiepingen

Mattel Play telt twee verdiepingen. Beneden zijn diverse leuke themawerelden en een bar waar eten en drinken gehaald kan worden. Het aanbod varieert van een zakje chips tot een broodje hagelslag. Ook zijn er diverse snoepjes en drankjes te verkrijgen tegen redelijke prijzen. Voor de bar is een heus terras ingericht. Ideaal, want zo kun je ook de kinderen in de gaten houden als ze aan het spelen zijn en hoef je niet overal mee naartoe. Boven kunnen de kinderen lekker los in de Lego-ruimte. De dames voelen zich alsof ze zelf in Lego Masters beland zijn. Zo leuk om te zien hoe ze direct creatief aan de slag gaan.

Dan is het tijd voor de Roller Disco!!! De meiden zijn direct enthousiast als ze de baan zien. Er is een ruimte bomvol rolschaatsen, waar diverse modellen in vrijwel alle maten te leen zijn. Ook aan de bescherming is gedacht. Ik ontkom er niet aan, als de meiden met een paar rolschaatsen in mijn maat aan komen lopen… Met zijn drietjes gaan we de baan op en schaatsen onze rondjes op de muziek. De discobal boven d eraan maakt het helemaal af! Heel erg leuk om weer even lekker los te gaan op rolschaatsen, dat was lang geleden!

leuk uitje met kinderen in limburg - mattel play sevenum - soft play

Ten slotte gaan de meiden nog even lekker los in de softplay speeltuin. Hier kunnen ze rennen, klimmen en klauteren en glijden ze erna nog even van de glijbaan af.

Moe maar voldaan gaan we vervolgens terug naar huis: wat een heerlijke dag!

Leuk uitje met kinderen in Limburg

Wij vinden dit een heel leuk uitje met kinderen in Limburg! Heerlijk om een hele dag te spelen. Vooral de herkenbaarheid van de karakters vonden de dames erg leuk. Waar ik nog even dacht dat ze misschien al wat te oud zouden zijn (7 & 9) blijkt dit geenszins het geval. Ze vinden het fantastisch en er is echt voor veel leeftijden iets te doen. De jongere kinderen zullen zich met name vermaken bij de kinderkarakters die er te vinden zijn, terwijl de oudere kinderen het naar hun zin hebben bij de Lego of de Roller Disco. Kinderen van 2 tot en met 8 jaar betalen €9,50 per persoon, kinderen onder 2 jaar mogen gratis naar binnen en vanaf 9 jaar betaal je €2,50 per persoon. Het parkeren is gratis. Op diverse momenten op de dag zijn er Meet & Greets met de diverse karakters, zodat de kinderen ook echt kennis kunnen maken met Bob of Angelina…zo leuk!

Al met al een echte aanrader om met de kinderen naartoe te gaan!

leuk uitje met kinderen in Limburg ; Mattel play Sevenum pinterest

Deel deze post via

Leave a Comment