leuk uitje met kinderen bestzoo banner

Leuk uitje met kinderen: Dagje BestZoo

Ben je op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Denk dan eens aan een uitstapje naar BestZoo in Best. Deze dierentuin is niet heel erg groot, waardoor het ook met kleine kinderen erg leuk is om naar toe te gaan. Het is een betaalbare dierentuin, met diverse grotere en kleinere dieren. Leuk om eens een kijkje te nemen en lekker te gaan spelen met de kids! De entree bedraagt €11,50 per volwassene, kinderen tot 12 jaar betalen €9,75.

bestzoo entree uitje met kinderen

Leuk uitje met kinderen

Eerlijk is eerlijk: de herinneringen aan vroeger zorgen er bij mij ook voor dat ik park extra leuk vind, haha. Als klein kind ging ik al geregeld naar de dierentuin toe. Wij noemden het toen nog ‘Dierenpark de Vleut’, later is het BestZoo geworden. Vlakbij de entree, direct nadat je de pelikanen bent gepasseerd, zie je een grote paddenstoel staan met de tekst ‘Hier is ‘t’. Omdat ik hier vroeger al veelvuldig in geposeerd heb (ik zal eens op zoek gaan naar de foto’s) heb ik dit nu natuurlijk weer gedaan, haha. Het past nog maar net! Voor de kids is dit natuurlijk een superleuk begin van een dagje uit: poseren in de paddenstoel en hop: door naar de rest van de dierentuin.

bestzoo alpaca's

Aapjes kijken

Na het poseren is het tijd om onze route te vervolgen. We beginnen bij de kleinere apen en wat bijzondere vogels. Wat een vrolijke kleuren allemaal! Vervolgens komen we aan bij een soort kinderboerderij: de alpaca’s komen al naar ons toe gerend om geaaid te worden. De jongste staat hier niet om te springen, ik vind het zelf wel erg leuk…haha. Via de stokstaartjes komen we aan bij de speeltuin. De kids vinden het maar wat leuk om hier even lekker los te gaan.

speeltuin BestZoo

Terwijl de kids lekker spelen, genieten wij van een lekker bakje koffie op het terras: goede deal toch? De speeltuin is groot genoeg om je even te kunnen vermaken. Van schommels tot trampolines: er is voor ieder wat wils. De kabelbaan is bij de meiden favoriet vandaag! Als de koffie op is lopen we rustig verder. Aapjes kijken!

leuk uitje met kinderen aapje

De kooi van de apen loopt met een soort brug over het voetpad heen, waardoor er geregeld een aap boven je hoofd slingert. Echt heel leuk om eens te zien! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik er altijd wel snel onderdoor sprint: veel te bang dat die dieren op mijn hoofd poepen, zul je net zien ;-).

kamelen bestzoo cheeta bestzoo

Via de kamelen lopen we door naar de lynx, waar steevast het grapje wordt gemaakt dat deze rechts zit uiteraard… Hierna stoppen we nog even bij de panters: wat een te gekke beesten zijn dat zeg! Prachtig mooi om te zien. Via de volière lopen we door naar de kleinere aapjes: met een beetje geluk krijgen ze net te eten. Dit is erg leuk om te zien! Een muizenhotel brengt ons alweer bij het einde van het park. Hier hebben we honger van gekregen!

terras pannenkoekenhuis de klomp

Pannenkoeken eten!

Een dagje dierentuin wordt bij ons steevast afgesloten met een lekkere pannenkoek bij Pannenkoekenhuis De Klomp. Dit ligt vlakbij de entree van de dierentuin. Een lekker speciaalbiertje om mee te beginnen vind ik altijd een goed plan. De kinderen hebben de keuze uit diverse kinderpannenkoeken met verrassing. Ze kunnen binnen en buiten heerlijk spelen! In de zomer verkoopt De Klomp ook pannenkoeken met aardbeien: aanrader hoor! Met aardbeien uit de regio smaken ze toch net wat lekkerder. Bovendien is het lekker betaalbaar bij De Klomp. Ideal om jouw uitje met kinderen mee af te sluiten. Heb je nou meer zin om zelf pannenkoeken te bakken? Lees dan mijn blog met pannenkoekenrecepten nog eens!

pannenkoekenhuis de klomp best

 

Deel deze post via

Leave a Comment