pimp je strandtas - versier je ibiza tas

Pimp je strandtas

Met de zomer in het vooruitzicht komt ook het strandweer er weer aan. Heerlijk de hele dag zonnen, zwemmen en genieten. Maar ja, waar neem je de handdoeken, zonnebrand en je zonnebril nou in mee naar het strand? Wat denk je van je eigen strandtas? Helemaal naar jouw smaak gepimpt. Dat wil je toch? Kun je niet alleen onbezorgd al je spullen meenemen naar het strand, maar er ook helemaal fashionable bij lopen. Hoe pimp je jouw strandtas? Lees snel verder voor de uitleg!

Hippe Ibizatas maken

Als basis voor mijn hippe strandtas gebruik ik een rieten tas. Een canvas exemplaar kan natuurlijk ook, ik vind de rieten tas echter zo’n leuke Ibiza-uitstraling hebben. Daar krijg ik helemaal een vakantiegevoel van! Verder gebruik ik acrylverf om de tas te gaan versieren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om leuke biesjes van stof te gebruiken, of een randje met ponpoms eraan… Dan heb je ook textiellijm nodig.

Ik kies voor een lekker zomerse opdruk met een flamingo. Eerst print ik een getekende flamingo uit. Dit doe ik op wat dikker papier, zodat ik er gemakkelijk een mal van kan maken. Hierna snijd ik deze uit met een stanleymesje. Ik gebruik een snijplaat om er onder te leggen, zodat ik niet in de tafel snijd. Als ik de flamingo helemaal heb uitgesneden is mijn mal klaar.

Pimp je strandtas

Dan is het tijd om echt aan de slag te gaan! Ik spuit een beetje acrylverf op een bordje. De mal plak ik met plakband op de tas, zodat hij niet verplaatst. Vervolgens pak ik een tamponeerkwast. Hiermee stempel ik als het ware de verf over de mal heen. Als de hele mal gevuld is haal ik hem er voorzichtig vanaf. Heb je meerdere kleuren nodig voor jouw figuur, dan kun je het beste een lichte kleur als basis nemen. Met een penseel kun je dan de volgende kleuren, als de basis droog is, er overheen schilderen. Eventueel maak je jouw strandtas af met wat mooie lintjes of kwastjes die je op de tas plakt met textiellijm.

Je kunt natuurlijk alles wat je wil op de tas schilderen. Denk aan een leuke spreuk (Salty hair, sandy feet bijvoorbeeld) of teken er een zomers tafereel op. Hij kan helemaal naar jouw wens gemaakt worden. Dat is toch te leuk!?

Ben je helemaal weg van flamingo’s? Dan kun je ook eens deze leuke decoratie met flamingo’s maken. Dan kun je de woonkamer ook helemaal in zomerse sferen brengen! Ook erg leuk om een mini Ibiza tas te laten maken door de kinderen. Die zullen het helemaal te gek vinden als ze met hun eigen strandtas de blits maken op het strand of bij het zwembad!

Pimp jij je strandtas graag een keer, maar wil je dit project liever op een ander moment maken? Bewaar deze post dan op een van je borden op Pinterest. Dat kan heel makkelijk door over onderstaande foto heen te scrollen. Je klikt dan op het Pinterest-logo en krijg meteen de optie om het te pinnen op een van jouw borden!

pimp je strandtas - versier je ibiza tas - pinterest

 

Deel deze post via

Leave a Comment